Чернівці: Городяни відзначили 80-річчя Анатолія Добрянського

Чернівці: Городяни відзначили 80-річчя Анатолія Добрянського

03.09.15 08:00 0 615
Відомому літературознавцю і мистецтвознавцю Анатолію Добрянському, який суттєво вплинув на духовно-інтелектуальне життя Чернівців, 26 серпня виповнилося б 80 років.

Чернівецька інтелігенція вшанувала його пам'ять 30 серпня біля могили на Алеї почесних громадян центрального цвинтаря, а потім – у муніципальній бібліотеці, яка носить його ім'я. Працівники книгозбірні підготували для присутніх добірку поезій Добрянського. Це кілька текстів із уже впорядкованої книги віршів, а також додаток до видання «Листи до матері». Робота з архівами показала, що його поетичний доробок значно розмаїтіший і багатший, ніж вважалося раніше. Цією книгою, зі своїми віршами Анатолій Миколайович до багатьох прийде несподіваним, ще більш цікавим, надзвичайно щирим, відкритим співрозмовником.

У жовтні Муніципальна бібліотека ім. А. Добрянського відзначатиме своє десятиріччя. Тут зберігаються книги літературознавця, музична колекція, архіви – усе те, в чому зафіксоване його життя. І звісно, для багатьох стали традиційними зустрічі у пам'ятні дні Анатолія Миколайовича.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ПО Консультант Плюс
Наступна новина: Держекоінспекцією у ...

КОМЕНТАРІ