Луцьк: жодних порушень норм харчування дітей у ДНЗ міста не було

Луцьк: жодних порушень норм харчування дітей у ДНЗ міста не було

03.09.15 14:59 0 666
Відбулася прес-конференція для ЗМІ щодо якості харчування у дошкільних закладів міста Луцька за участі працівників управління освіти міської ради, представників тендерного комітету, санітарно-епідеміологічної станції, завідувачів дошкільними навчальними закладами, представників батьківської громади.

Начальник управління освіти міської ради Олег Гребенюк зазначив, що приводом для цієї зустрічі стала публікація в інтернеті, у якій розповідається, що начебто у ДНЗ Луцька дітей годували напівфабрикатами та неякісним м'ясом, без документів. Олег Гребенюк акцентував на тому, що у статті наведені неперевірені перекручені факти, які не відповідають дійсності, що викликає обурення і здивування.

Він прокоментував окремі аспекти цієї публікації. За словами Олега Гребенюка, інформація подана однобоко, її автор не спілкувався з працівниками дитячих садків, структур, які перевіряють якість харчування у ДНЗ. Адже тільки у минулому році було близько 50 перевірок. Вони ініціювалися з різних питань, але головне - кінцевий результат перевірок, висновки. І наперед не допустимо робити висновки, беручи на себе функції правоохоронної структури.

“У нас в управлінні освіти протягом трьох місяців проводила перевірку Державна фінансова інспекція у Волинській області, яка перевіряла усі аспекти діяльності за п'ять років. Результати можуть дати відповідь на питання, порушені у цій статті. У заключному акті інспекції є цілий розділ, який стосується тендерних закупівель за 5 років діяльності, включаючи і останні тендерні закупівлі. Не виявлено жодного порушення, дотримано Закон України по усіх пунктах. Тому говорити про порушення тендерних закупівель абсолютно не доводиться. Тендерний комітет діяв виключно в рамках закону, робота з поставниками також проводилася за вимогами закону”, - розповів Олег Гребенюк.

На прес-конференції констатувалося, що зовсім безпідставно у статті говориться про напівфабрикати. Немає жодного факту, лише голослівні звинувачення. А щодо якості харчування, то працювала робоча група, яка проводила перевірки медико-санітарного забезпечення і організації харчування закладів освіти за період від січня по серпень 2015 року. Без попереджень було перевірено 15 шкіл, 18 ДНЗ, 9 пришкільних відпочинкових закладів. На час перевірки наявні харчові продукти поступили з відповідними документами, що засвідчують якість згідно законодавства з декларацією виробника. Контроль за якістю харчування здійснюють медичні працівники, відповідна комісія, адміністрація навчального закладу. Неякісних харчових продуктів з простроченим терміном реалізації при перевірках робочою групою не виявлено. Окрім того, за календарний рік не було жодної скарги від батьківської громади, від громадськості міста щодо якості харчування дітей.

Заперечив Олег Гребенюк і тезу, що міською радою виділено мізерні кошти на санітарно-епідеміологічні заходи. Він повідомив, що 50 мільйонів гривень, виділені на освіту із міського бюджету - це далеко не “мізерне фінансування”, такого великого фінансування не було десятки років. Цього року додалося коштів на заробітну плату освітян, на енергоносії, на роботу з обдарованими дітьми, ремонтні роботи, матеріально-технічне забезпечення, харчування тощо.

А щодо ремонту каналізаційних мереж, згаданих у статті, то тільки в 2014 році ремонт тепло-водопостачання і каналізації проведено в 11 ДНЗ, а у 2015 році - у 8-ми ДНЗ на суму 1,5 мільйона гривень. Зокрема, у ДНЗ №28 повністю замінена уся каналізація. “Я з обуренням відкидаю звинувачення у мізерному фінансуванні, цього року освіта міста фінансується у значно більшому об'ємі, ніж у попередні роки. Тож дякую депутатському корпусу, виконавчій владі, яка підтримує систему освіти як дошкільну, так загальноосвітню та позашкільну”, ­ сказав Олег Гребенюк.

З результатами перевірок познайомили присутніх і працівники санітарно-епідеміологічної станції міста Луцька. За їхньою інформацією, жодних порушень норм харчування у місті не було. На щастя не було й спалаху інфекцій, хоча факти масових захворювань мали місце в Україні.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ