У Волинській області пожежно-рятувальний підрозділ відвідали дошкільнята

У Волинській області пожежно-рятувальний підрозділ відвідали дошкільнята

03.09.15 09:41 0 573
2 вересня до пожежно-рятувальної частини міста Любомля Волинської області завітали вихованці місцевого дошкільного закладу «Ромашка». Екскурсія відбулася у рамках акції «Запобігти, врятувати, допомогти».

Найперше рятувальники запропонували маленьким гостям відвідати оперативно-диспетчерський пункт. Дошкільнята спостерігали за роботою диспетчера, який пояснив їм, як відбувається отримання тривожного виклику: зазначивши, що для того, аби своєчасно направити бійців ДСНС до місці події, необхідно уважно вислухати людину, яка потребує допомоги, з’ясувати усі деталі та якнайшвидше повідомити рятувальників сигналом «тривога». Диспетчер також закликав дитсадківців ніколи не телефонувати до служби «101» заради розваги, адже, можливо, саме у цю мить, коли телефонну лінію займає якийсь «жартівник», хтось насправді намагається викликати рятувальників.

У наступній частині екскурсії діти на власні очі побачили виїзд бойового екіпажу на імітовану пожежу. Уже на фасаді співробітники ДСНС продемонстрували обладнання пожежного автомобіля та запропонували дошкільнятам посидіти у кабіні авто. Тож захопленню маленьких гостей не було меж – вони на мить відчули себе вогнеборцями, готовими мчати на пожежу.

Крім того, фахівці служби «101» у доступній для малюків формі розповіли про типові надзвичайні події та пояснили, як чинити, аби запобігти пожежам у побуті та під час перебування в лісі, що потрібно робити, виявивши підозрілий предмет, схожий на боєприпас, а ще навчили, як уникнути натовпу та як діти в умовах терористичного акту.

Завершилася цікава та пізнавальна екскурсія ліквідацією умовного полум’я, що традиційно викликало шквал емоцій та захоплення. Усім малюкам рятувальники вручили яскраві листівки з правил безпеки життєдіяльності, адаптовані спеціально для дітей дошкільного віку.

УДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині внаслідок ...
Наступна новина: У військкоматах ...

КОМЕНТАРІ