Волинська область: за добу підрозділами здійснено 21 виїзд на гасіння пожеж

Волинська область: за добу підрозділами здійснено 21 виїзд на гасіння пожеж

03.09.15 16:32 0 596
Протягом 1 вересня підрозділами служби «101» управління ДСНС у Волинській області здійснено 21 виїзд на гасіння пожеж. 9 пожеж виникло в приватному житловому секторі, 8 з яких трапилось через необережне поводження з вогнем.

Зареєстровано загорання на торф’яниках в Любешівському районі (урочище Сировин на площі 0,15 га) та поблизу села Галина Воля Старовижівського району (на площі близько 3 га). Гасіння цих пожеж здійснюють рятувальники відповідно ДПРЧ-12 смт Любешів в кількості 4 чоловік та ДПРЧ-16 з смт Стара Вижівка в кількості 10 чоловік.

За добу зареєстровано 10 пожеж сухого трав’яного настилу в селах Звірів Ківерцівського району (1 га), Струмівка Луцького району (0,1 га), Пульмо та Хрипськ Шацького району (відповідно 3 та 4,9 га), Жиричі Ратнівського району (2 га), Ветли Любешівського (1 га), Ясинівка Рожищанського району (4,5 га), Осерди Турійського району (на площі 1 га). Загорання ліквідовані.

Також загорання сухої трави на площі 2 га виникло в с. Миловань Любомльського району. Під час пожежі отруїлась продуктами горіння пенсіонерка Галина П., 1935 р.н. В даний час перебуває на стаціонарному лікуванні у Любомльській районній лікарні, її стан медики оцінюють як середньої важкості. Для гасіння пожежі виїжджали чергові варти з ДПРП-24 смт Головно та команда місцевої пожежної охорони с.Гуща. Загорання ліквідовано.

Продовжується гасіння пожеж на торф’яниках в Ратнівському, Камінь-Каширському, Любешівському районах та в смт Шацьк. До боротьби з вогнем в північних районах області залучено загалом 13 пожежних автомобілів та 3 мотопомпи, 66 працівників державної та місцевої пожежної охорони, 2 одиниці інженерної техніки, 26 чоловік місцевого населення, 3 працівники управління водних ресурсів.

З метою стабілізації ситуації з пожежами в екосистемах області, управління ДСНС області звертається до громадян бути обережними при поводженні з вогнем, не палити суху траву та рослинність в себе на присадибних ділянках, не розводити багаття на торф’яниках та в лісах!

Управління ДСНС області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Військовий ...
Наступна новина: Закарпатська область: на ...

КОМЕНТАРІ