У Тернополі виникли проблеми із постачанням гарячої води

У Тернополі виникли проблеми із постачанням гарячої води

03.09.15 15:28 0 620
З 31 серпня виникла проблема із постачанням гарячої води у домівках тернополян та у ряді інших установ. Як пояснює директор КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» Андрій Чумак, проблема виникла через заборгованість підприємства за послуги електропостачання, у зв’язку з чим об’єкти підприємства відключили від електрики.

«Проблема у нашого підприємства виникла ще два місяці тому, яка була вирішена за кошти міського бюджету. Завдяки цьому ми змогли забезпечити тернополян гарячою водою протягом другої половини липня та серпня, - розповідає Андрій Чумак. – А у ситуації, що склалася ми звернулися за кредитом до одного із державних банків та одночасно у податкову адміністрацію за повернення податку на додану вартість».

Як зазначає директор підприємства, на жаль, процедури у банку тривають уже чотири місяці. А повернення ПДВ із податкової адміністрації також є тривалою процедурою і лише наприкінці минулого тижня вони повідомили, що повернення податку може бути зроблене аж 10 вересня.

Найбільша проблема залишається у законодавстві та у відмінностях між реальними витратами та закладеними даними у тарифах. Окрім того, уряд виділив на всю Тернопільщину трохи більше чотирьох мільйонів гривень субвенцій на 2015 рік на погашення заборгованості з різниці в тарифах на тепло- і водопостачання. При цьому лише Тернополю необхідно приблизно 50 мільйонів гривень.

Підприємство докладає усіх зусиль, щоб якнайшвидше відновити постачання гарячої води. Зокрема, керівник КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» надіється на вдале завершення зустрічі із керівником ВАТ «Тернопільобленерго» та погодження енергетиків відновити постачання електроенергії раніше, щоб у домівках тернополян найближчим часом з’явилася гаряча вода.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ