Рівненщина: день відкритих дверей у перукарні

Рівненщина: день відкритих дверей у перукарні "Асоль"

03.09.15 08:46 0 825
Перукар (перукар-модельєр) – одна з давно відомих і поважних професій. В народі кажуть, що зробити людину красивою можуть два майстри – один з них кравець, а другий – перукар. І це правильно, адже вдало підібрана зачіска, вмілий макіяж можуть не тільки змінити зовнішній вигляд людини, але й поліпшити її внутрішній стан, зробити її на певний час щасливою.

В місті Кузнецовськ - це одна з найактуальніших професій сьогодення. Тож, днями Кузнецовський міський центр зайнятості організував для учнівської молоді День відкритих дверей у відомого підприємця міста Віталія Катюхи, який знає що таке “перукар-модельєр” не тільки на словах, а й на ділі, адже свого часу він навчався в Рівненському центрі профтехосвіти державної служби зайнятості.

“Майстром перукарської справи може стати не кожний, адже вона вимагає від людини певних індивідуально-психологічних властивостей. Найбільше цей фах пасує людям комунікабельним, для яких спілкування з людьми не є обтяжливим, а приносить задоволення. Вона має бути доброзичливою, витриманою, врівноваженою, уважною та акуратною. Справжнього майстра відрізняє бездоганний художній смак, образне мислення, творчій підхід до своєї справи, вміння переконати клієнта,”- наголосив пан Віталій.

Діти мали змогу побачити робочі місця працівників “Асоль” - перукарів та манікюрників, дізнатися з перших вуст, що входить в їх обов'язки. Деякі навіть поставили кілька запитань присутнім клієнтам, які з розуміннямвіднеслися до гостей і охоче давали відповіді.

“А чому Ви звернулися саме в “Асоль”, а не в іншу перукарню?” - запитала учениця Настя.

“Тому, що хорошого майстра можна шукати довго, та, коли знайдеш, то будеш відвідувати тільки його, та ще радити всім знайомим,”- відповіла пані Оля.

Тож, хочеться порадити школярам, аби уникнути помилок і розчарувань у виборі професії, слід зібрати якнайбільше інформації про світ професій, а фахівці центру зайнятості завжди їм прийдуть на допомогу.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ