Чернівецька область: рятувальники проводять профілактичні рейди з метою запобігання виникнення пожеж у лісах

Чернівецька область: рятувальники проводять профілактичні рейди з метою запобігання виникнення пожеж у лісах

04.09.15 15:50 0 601
Третю частину території Чернівецької області займають ліси, тому не дивно, що буковинці дуже полюбляють проводити свій вільний час в затінку дерев. Відпочинку на природі сприяє і той факт, що впродовж останнього часу в області утримується спекотна погода. Однак, проводячи свій відпочинок у лісі, громадяни часто не дотримуються елементарних правил безпеки. А це, в свою чергу, може призвести до пожежі, оскільки в таку спекотну погоду достатньо необережно кинутого недопалку чи не залишеного без нагляду багаття.

Саме тому, з метою запобігання виникнення пожеж у лісових масивах, співробітники Управління ДСНС України у Чернівецькій області організували проведення різноманітних попереджувальних заходів. Зокрема, значна увага приділяється роз’яснювальній роботі із населенням. Так, 2 вересня фахівці Кіцманського районного відділу Управління ДСНС України у Чернівецькій області провели рейди по найбільш популярних серед людей місцях відпочинку в лісі. В ході проведення такої роботи, з відпочиваючими проводилася інформаційна робота. Зокрема, людям говорили, що не можна залишати вогнище без нагляду або щоб за багаттям доглядали діти. Також рятувальники говорили, що необхідно прибирати за собою, оскільки залишені на сонячній галявині пляшки чи уламки скла, фокусуючи сонячне проміння, здатні спрацювати як запалювальні лінзи і призвести до виникнення пожежі. Для того, щоб громадяни краще запам’ятали слова працівників Управління ДСНС, їм вручали пам’ятки та листівки з правилами пожежної безпеки. Наостанок всім краянам рятувальники нагадали, що у разі виникнення пожежі в лісі, слід відразу телефонувати до Народної служби порятунку 101.

Проведення таких рейдів для Чернівецької області вже стали традиційними і проводяться кожного року по всій території краю. Завдяки цьому можна запобігти виникненню лісовим пожежам і, відповідно, завданню шкоди навколишньому середовищу.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині водій ...
Наступна новина: ДСНС України та Державна ...

КОМЕНТАРІ