Волинь: прокуратурою області виявлено порушення при виконанні кримінального покарання у вигляді штрафу

Волинь: прокуратурою області виявлено порушення при виконанні кримінального покарання у вигляді штрафу

04.09.15 09:12 0 639
Органами прокуратури Волинської області проведено перевірку стану додержання вимог Кримінально-виконавчого кодексу України, Закону України "Про виконавче провадження" при виконанні кримінального покарання у виді штрафу.

Так, за минулий і поточний роки судами області для 641 громадянина було призначено основне покарання у виді штрафу на суму близько 2 мільйони гривень, однак органами прокуратури області виявлено 58 випадків несвоєчасного виконання засудженими такого покарання.

Відтак, прокуратурою області було внесено 56 клопотань про заміну такого виду покарання іншим, а щодо двох осіб внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактами ухилення від виконання судових рішень.

Окрім того, у ході перевірок стану виконання покарань у кримінальних провадженнях прокуратурою було встановлено і факти безпідставного звернення судами до територіальних органів Державної виконавчої служби України до виконання обвинувальних вироків в частині покарання у виді штрафу, як основної міри, оскільки після змін у законодавстві органи державної виконавчої служби не уповноважені виконувати таке покарання.

Загалом у цьому році органами прокуратури області з питань виконання покарань у вигляді штрафу призначеного як основне покарання внесено 56 клопотань, зареєстровано 2 кримінальні провадження та внесено 4 вказівки в органи ДВС області, за результатом розгляду яких скасовано 8 постанов про відкриття виконавчих проваджень.

Між тим, прокуратурою області і надалі вживатимуться заходи, спрямовані на забезпечення невідворотності покарання та належного виконання мети, цілей та вимог кримінально-виконавчого законодавства.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: У Тернополі завершено ...

КОМЕНТАРІ