Волинська область: рятувальники продовжують інформаційно-розяснювальну роботу для недопущення пожеж в екосистемах

Волинська область: рятувальники продовжують інформаційно-розяснювальну роботу для недопущення пожеж в екосистемах

04.09.15 12:47 0 680
На території Волинської області триває пожежонебезпечний період, існує надзвичайно високий ризик виникнення пожеж на відкритих територіях, у тому числі на торфовищах, у лісах. Найбільше пожеж в екосистемах та на відкритих територіях зареєстровано у Камінь-Каширському, Любешівському, Ратнівському, Маневицькому та Луцькому районах області. Як правило, такі пожежі виникають з необережності мешканців краю, які умисно спалювали на полях суху рослинність, післяжнивні залишки або розкладали багаття на торф’яних угіддях чи поблизу лісових надсаджень. Характерна для географічного ландшафту Волині суміжність покладів торфу з лісом в умовах підвищеної пожежонебезпеки є украй небезпечною у випадку виникнення пожежі. Адже за спекотної погоди, що утримувалася в області упродовж усього літа, найменша необережність з вогнем може спричинити масштабну пожежу.

3 вересня у Любешівському районі з метою контролю за станом дотримання вимог пожежної безпеки в населених пунктах області проведено рейдові перевірки за участю працівників наглядово-профілактичних органів управління ДСНС області, лісового господарства, екологічної інспекції, правоохоронних органів, органів місцевої влади та ЗМІ. Працівники ДСНС провели профілактичну роботу на території Любешівської, Куринської, Заруднічвської та Любешівсько-Волянської сільських рад. Багато мешканців села вже збирають городину та викопують картоплю. Сухе бадилля, траву, листя, намагаються спалити, не думаючи про наслідки. Тому під час зустрічей з людьми рятувальники наголошували на важливості збереження екосистем та залишали пам’ятки із правилами пожежної безпеки.

Учасники рейдових груп здійснили обходи особистих присадибних ділянок, виходили на поля та наголошували селянам, що важливо у сьогоденні не допустити порушення вимог пожежної безпеки на своїх полях чи земельних паях. Якщо внаслідок спалювання сухих залишків рослинності вогонь знищить ліс чи значну площу торф’яників тоді до винних будуть застосовані більш суворі заходи впливу аж до відшкодування завданих державі збитків.

Для недопущення нових випадків масштабних пожеж на торф’яниках і в лісах рятувальники продовжують закликати громадян суворо дотримуватись правил пожежної безпеки в екосистемах та в побуті.

Громадяни! Пам’ятайте, що спалювання сухої рослинності, післяжнивних залишків та розведення багать на сільгоспугіддях – це не тільки порушення правил пожежної безпеки, а й злочин проти людей і довкілля.

УДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Пішов з життя відомий ...

КОМЕНТАРІ