ДСНС України та Державна пожежна служба Республіки Польща реалізовуватимуть спільні проекти в рамках асоційованого партнерства

ДСНС України та Державна пожежна служба Республіки Польща реалізовуватимуть спільні проекти в рамках асоційованого партнерства

04.09.15 15:50 0 609
2 вересня відбулася зустріч Першого заступника Голови ДСНС України Олега Мельчуцького із заступником Головного Коменданта Державної пожежної служби Республіки Польща Мареком Ковальскі. Під час зустрічі були обговорені питання співпраці в рамках проектів Європейського Союзу, асоційованого партнерства, а також надання гуманітарної допомоги від Республіки Польща.

“З нашими польськими колегами ми співпрацюємо вже тривалий час як у питаннях управління ризиками, цивільного захисту населення, так і в сфері навчання українських фахівців ДСНС у відомчих освітніх закладах Державної пожежної служби Республіки Польща. Крім того, з моментупроведення на Сході України антитерористичної операції, Уряд Республіки Польща вже неодноразово надавав гуманітарну допомогу для внутрішньо переміщених осіб. Тож ми й надалі готові співпрацювати з нашими польськими колегами, спільно реалізовувати нові проекти та обмінюватися досвідом у сфері цивільного захисту населення”, - сказав під час зустрічі Олег Мельчуцький.

У свою чергу, заступник Головного Коменданта Державної пожежної служби Республіки Польща Марек Ковальскі зазначив, що в ході подальшої співпраці з ДСНСреалізовуватимуться проекти щодо надання технічної допомоги для Служби порятунку, а також навчання українських рятувальників у Республіці Польща. Крім того, в рамках асоційованого партнерства передбачається співпраця у трьох напрямках: цивільний захист населення, територіальне співробітництво між воєводствами Республіки Польща та окремими регіонами України, надання польською стороною технічної допомоги українським рятувальникам.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецька область: ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ