Хмельницька область: нагороджено кращих підприємців області

Хмельницька область: нагороджено кращих підприємців області

04.09.15 14:15 0 672
День підприємця – це державне свято, яким в Україні визнано важливу роль підприємництва у розвитку економіки країни та підвищенні соціальних стандартів життя громадян.

З нагоди свята в Будинку Рад відбулися урочисті заходи.

З вітальним словом до присутніх у залі звернувся перший заступник голови облдержадміністрації Василь Процюк.

“Як і всі у державі, бізнес переживає складні часи. Анексія Криму та російська військова агресія на сході України стали суттєвими факторами дестабілізації економічної системи країни. При цьому підприємництвом забезпечено продуктивну участь у вирішенні ряду найактуальніших соціально-економічних питань країни. Практично на ваших плечах тримається соціальна сфера. Теперішня ситуація черговий раз підтвердила вагому роль підприємницької спільноти у розв'язанні нагальних проблем”, - зазначив Василь Процюк.

Хмельниччина утримує першість в Україні за рівнем урожайності зернових культур – це в середньому 54 центнери з гектара. На другій позиції – Черкащина, яка має майже на 6 центнерів менше.

Хмельницька область володіє потужним промисловим сектором, в якому налічується понад 1670 підприємств. Обсяги промислового виробництва за січень-липень 2015 року збільшилися у порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 3,5% (по Україні – скорочення на 19,5%).

Всього в регіоні працює понад 9,0 тис. підприємств та більше 56,0 тис. приватних підприємців. У сфері малого та середнього бізнесу зайнято більше 170,0 тис. осіб або 93,0% працюючих в економіці області.

За І півріччя 2015 року від зазначеної категорії суб'єктів підприємництва до бюджетів усіх рівнів надійшло 948,6 млн. грн. податкових надходжень, що на 253,8 млн. грн. або 36,5% більше ніж за відповідний період минулого року.

Василь Васильович також висловив щиру подяку тим підприємцям та керівникам підприємств, які ініціювали та підтримали численні ініціативи допомоги нашим військовим, хто опікується пораненими у зоні бойових дій, підтримує тих, хто завдяки діям бойовиків залишились без даху над головою, а також тим, хто із зброєю у руках виборює нашу свободу.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Івано-Франківськ: ...

КОМЕНТАРІ