Прикарпатські рятувальники проводять профілактичні рейди екосистемами області

Прикарпатські рятувальники проводять профілактичні рейди екосистемами області

04.09.15 08:55 0 627
Як свідчить статистика, з року в рік, саме в літній пожеженебезпечний період найчастіше виникають пожежі в лісових масивах, на торфовищах, сільгоспугіддях. Не стало винятком і це літо: кількість пожеж в екосистемах з настанням сухої спекотної погоди зросла у декілька разів, і що найприкріше – основною причиною виникнення таких пожеж є людський фактор, тобто людська халатність і необережність. Не стали винятком і перші дні осені.

Тому рятувальники у всіх районах області продовжують проводити рейди в екосистемах, спілкуються з людьми у населених пунктах та у місцях відпочинку, пояснюють шкідливість та непотрібність спалювання сухої трави чи післяжнивних залишків на власних ділянках чи обійстях. Працівники Упраління ДСНС в області рекомендують утриматися від відпочинку в лісі у спекотний період, а якщо вже й відпочивають, то не варто заїжджати до лісу на автомобілях, не залишати після себе непогашені багаття чи недопалки, адже найменша іскра в одну мить може спричини пожежу, гасити яку довго і складно. До того ж, в результаті пожеж знижуються захисні, водоохоронні й інші корисні властивості лісу, знищується флора і фауна, в результаті чого наноситься велика шкода довкіллю.

Також рятувальники нагадують людям, що не варто бути байдужими і не проходити мимо, коли вони бачать такі пожежі в екосистемах. Якщо загорання невелике, його можна загасити самотужки з застосуванням підручних засобів, у випадку більших масштабів – негайно телефонувати на «101». Адже такі пожежі швидко поширюються за вітром, знищуючи все на своєму шляху і тоді з димом йдуть будинки, господарські будівлі та господарські приміщення, а то й трапляються і трагічні випадки з загибеллю людей. Особливо небезпечні пожежі поблизу торфовищ, гасіння яких має свою специфіку і потребує великих матеріальних і людських ресурсів. Також рятувальники роздають листівки застережливого характеру щодо дотримання правил пожежної безпеки під час відпочинку на природі, щоб люди мали можливість ще раз нагадати собі ці важливі правила.

Управління ДСНС в області настійно нагадує, що розводити багаття можна тільки у безвітряну погоду і на відстані не менше 15 метрів від будівель чи споруд; не слід залишати ба­гаття без нагляду; не можна покидати місце відпочинку, не переконавшись, що вогонь погашений. Не кидайте недопалки! Лише дотримання вимог безпеки збереже лісові масиви від вогню!

Пам’ятайте: банальна людська необережність у поводженні з вогнем може завдати непоправної шкоди довкіллю. Бережіть довкілля від вогню!
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернігівській області ...
Наступна новина: До місцевих бюджетів ...

КОМЕНТАРІ