В Чернігівській області органи влади та рятувальники посилюють контроль за станом пожежної безпеки

В Чернігівській області органи влади та рятувальники посилюють контроль за станом пожежної безпеки

04.09.15 10:44 0 566
2 вересня голова Коропської районної державної адміністрації Володимир Куніцин вивчав ситуацію та проблемні питання пожежогасіння торфовища біля с. Жовтневе.

В ході зустрічі, начальник Коропського районного сектору Управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області підполковник служби цивільного захисту Сергій Плитник зазначив, що пожежу на торфовищі локалізовано й взято під контроль. Покращує ситуацію те, що поруч з місцем займання розташована водойма, де рятувальники оперативно заправляють пожежні автомобілі. Проте, проблемою пожежогасіння залишається той фактор, що горіння відбувається в глибині покладів торфу. Крім того, Сергій Плитник підкреслив, що посушлива погода та відсутність дощів підвищує пожежну небезпеку. Однак, однією із основних причин загорянь є людський фактор та байдужість громадян до подальших наслідків, які може спричинити пожежа.

Слід зазначити, що за дорученням голови райдержадміністрації з резервного фонду спеціально на ліквідацію пожежі виділені кошти для закупівлі пального на пожежні автомобілі.

Володимир Куніцин в ході робочої поїздки поспілкувався з рятувальниками, вивчив проблемні питання, а також зустрівся з секретарем сільської ради с. Жовтневе Надією Зязею. Посадовець доручив представникам громади допомогти вогнеборцям, зокрема, викосити суху траву, розчистити територію від чагарників тощо.

"На такі випадки повинні звертати увагу, в першу чергу, сільські та селищні голови, аби попередити можливі наслідки. Не можуть стояти осторонь й інші місцеві органи влади, адже наше спільне завдання – вберегти ліси та екологічні системи. Коропщина не повинна перетворитись на майданчик для пожеж", - зазначив голова райдержадміністрації.

УДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінницька область: ...
Наступна новина: Выбор автомобильных шин

КОМЕНТАРІ