В Чернігівській області рятувальники провели профілактичне відпрацювання приватного житлового сектору громадян

В Чернігівській області рятувальники провели профілактичне відпрацювання приватного житлового сектору громадян

04.09.15 08:45 0 581
З початку року на території Прилуцького району спостерігається напружена ситуація з пожежами. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року їх кількість збільшилась на 20% і склала 76 випадків. Крім того, внаслідок дії небезпечних факторів вогню загинуло 5 осіб, ще 2 отримали травми. Основна кількість пожеж та 100% трагічних випадків припадають на приватний житловий сектор громадян. Аналіз ситуації свідчить про те, що причиною цьому є власна необережність, а у деяких випадках відверте ігнорування населенням заходів безпеки, зокрема при поводженні з вогнем, небезпечними предметами і речовинами, а також під час експлуатації електричних і нагрівальних приладів.

З огляду на це, інспекторським та особовим складом Прилуцького міськрайвідділу Управління ДСНС у Чернігівській області у тісній взаємодії з представниками органів влади й місцевого самоврядування, соціальними працівниками та правоохоронцями щотижнево здійснюються профілактичні відпрацювання приватного житлового сектору. В ході роботи першочергова увага приділяється помешканням самотніх громадян похилого віку, інвалідів, багатодітних і неблагонадійних родин.

2 вересня прилуцькі рятувальники провели подвірні обходи та профілактичні відпрацювання приватного житлового сектору міста. Окрім заходів пожежної безпеки у побуті, до громадян доводилися основні вимоги безпечного перебування у лісових масивах, екосистемах, біля водойм, а також у разі виявлення вибухонебезпечних предметів.

Під час інструктажів фахівці Державної служби України з надзвичайних ситуацій акцентували увагу населення на усуненні наявних протипожежних недоліків та вручили профілактичні пам’ятки й листівки.

Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ