Вінничина: в облдержадміністрації відбулась зустріч керівництва області з делегацією Ясського повіту Румунії (+фото)

Вінничина: в облдержадміністрації відбулась зустріч керівництва області з делегацією Ясського повіту Румунії (+фото)

05.09.15 12:20 0 663
Офіційна делегація Ясського повіту Румунії прибула до Вінниці з метою участі в ІІІ Міжнародному інвестиційному Форумі «Вінниччина – бізнес в центрі України».

Під час зустрічі голова ОДА Валерій Коровій наголосив, що порівняно з іншими регіонами, Вінницька область стабільно і впевнено розвивається: «Це один із найбільш потужних аграрних регіонів України, де вдалось створити рівні конкурентні умови для ведення бізнесу,зокрема переробного, тож область є лідером за обсягами як промислового так і сільськогосподарського виробництва за динамікою приросту ».

Очільник області охарактеризував найбільш потужні інвестиційні проекти ,які здійснюються в регіоні та висловив надію на цікаву і плідну спільну роботу під час ІІІ Міжнародного інвестиційного Форуму.

Голова обласної Ради Сергій Свитко, вітаючи високих гостей, подякував за участь делегації Ясської повітової Ради у днях святкування Дня Незалежності України у м.Вінниці та за моральну підтримку Українського народу у непрості часи військового протистояння на Сході. Він також зазначив,що найближчим часом планується поїздка делегації з Вінниччини до Ясс з питань співробітництва в агропромисловому розвитку,тож зв'язки тільки міцнітимуть.

Надію на співпрацю з румунськими колегами та бажання організувати спільні навчання у сфері захисту населення висловив також учасник зустрічі - начальник ГУ ДСНС у Вінницькій області Руслан Шевчук, який знайшов підтримку і розуміння представників делегації Ясського повіту.

«Я дуже задоволений, що я у Вінниці ,- зазначив Віце-президент Ясської повітової Ради Алін Айваноаі,- у нас вже є певний досвід співпраці, а саме – в медичній сфері, науковій та освітній сферах. Я думаю, нам вдалося вас переконати, що Ясський повіт для Вінниччини є справжнім партнером,на якого можна покластися як у проектах,що здійснюються ,так і в майбутній роботі».

Довідка:

Зовнішньоторговельний оборот Вінниччини з Румунією за перше півріччя 2015 року склав 18,7 млн. дол. США. Обсяги поставок експортної продукції підприємств Вінницької області до Румунії в порівнянні з аналогічним періодом 2014 року збільшились на 107,7% та склали 13,1 млн. дол. США. Збільшення експорту у 2 рази відбулося за рахунок поставок 15,8 тис. тонн цукру на суму 6,2 млн.дол.США.

Частка Румунії у загальному експорті - 3,9% (8 місце). Разом з тим, обсяги імпортних надходжень також зросли на 16,9% до 5,6 млн. дол. США. Сальдо зовнішньої торгівлі склало 7,5 млн. дол.США. Частка Румунії у загальному імпорті - 4,1% (7 місце).

Обсяг іноземних інвестицій із Румунії станом на 01.07.2015р. склав 6,28 млн.дол. США, що на 18% менше, ніж на 01.07.2014 р. (7,65 млн. дол. США).

Найбільші товарні групи, які переважали в структурі експортних поставок:

- деревина і вироби з деревини;

- текстиль та вироби з текстилю, зокрема, одяг текстильний;

- вироби з каменю, гiпсу, цемент;

- цукор (30% від загального обсягу експорту).

Підприємства Вінниччини - експортери товарів до Румунії:

1. Публічне акціонерне товариство "Володарка";

2. Товариство з обмеженою відповідальністю "Барлінек Інвест";

3. Державне підприємство "Вінницьке лісове господарство";

4. Мале приватне підприємство "Руслана".

Підприємства-імпортери:

1. Публічне акціонерне товариство "Володарка";

2. Товариство з обмеженою відповідальністю "Валром Україна";

3. Товариство з обмеженою відповідальністю "Торговий Дім "Вінницький агрегатний завод";

4. Товариство з обмеженою відповідальністю "Барлінек Інвест".















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Судитимуть злочинну ...

КОМЕНТАРІ