Вінницька область: за добу рятувальники ліквідували 7 пожеж в екосистемах

Вінницька область: за добу рятувальники ліквідували 7 пожеж в екосистемах

05.09.15 09:12 0 573
Протягом доби рятувальники Вінниччини зафіксували сім пожеж в екосистемах області, а саме: в Піщанському, Гайсинському, Барському, Калинівському, Могилів-Подільському та Тиврівському районах.

Найбільше від вогню постраждали в Могилів-Подільському районі с.Сліди, де на відкритій території площею 4 га горіла суха трава.

Аналіз пожеж та загорань викликає неабияку стурбованість у Головному управлінні Держслужби з надзвичайних ситуацій Вінниччини, адже пожежі в екосистемах є надзвичайно небезпечними та шкідливими не лише для людини, але й для довкілля.

Згідно добових статистичних даних, які щодня надходять в оперативно-координаційний центр ГУ ДСНС у Вінницькій області, основною причиною даних пожеж у є людський фактор.

Головне управління ДСНС України у Вінницькій області закликає мешканців Вінниччини, керівників підприємств та організацій, що відповідають за утримання сільськогосподарських угідь, не очищувати їх від пожнивних залишків та сухої рослинності методом спалювання! Адже наслідки від несанкціонованого підпалу є небезпечними та несуть загрозу розповсюдження вогню на відкриті території та лісові масиви.

Своєчасне вжиття превентивних заходів дозволить уникнути повторення ситуації, коли стихійне, неконтрольоване випалювання сухої трави призводить до нанесення значної шкоди довкіллю та здоров’ю мешканців області!

Рятувальники звертаються також до працівників засобів масової інформації із проханням не поширювати недостовірну чи неперевірену інформацію, яка викликає численні спекуляції щодо задимленості, яка спостерігається останніми днями в обласному центрі. Забруднення повітря викликане масштабними пожежами у сусідніх областях, а також загораннями сухої рослинності в ряді районів Вінниччини.

ГУ ДСНС у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ