Вміст шкідливих речовин в повітрі міста Вінниці не перевищує гранично допустимих норм

Вміст шкідливих речовин в повітрі міста Вінниці не перевищує гранично допустимих норм

05.09.15 16:02 0 512
За оперативними даними служби з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області на території міста Вінниці відмічається наявність смогу внаслідок горіння торф'яників в Житомирській і Київській областях. Така ситуація спостерігається ще в деяких областях України.

В зв'язку з погодними умовами (різке зниження температури повітря в нічні години та висока температура ґрунту, відсутність вітру та низька хмарність, підвищена вологість повітря) призводять до того, що повітряні маси практично не рухаються і це утворює димку (смог).

Вінницьким міським управлінням ГУ ДСЕС у Вінницькій області спільно з ДУ «Вінницький обласний лабораторний центр ДСЕС України» проводиться постійний моніторинг щодо вмісту шкідливих речовин в атмосферному повітрі міста Вінниці.

Так, 03-04.09.2015 року були проведені заміри атмосферного повітря на вміст шкідливих речовин у визначених місцях по вулицях Київській, Ватутіна, Малиновського та просп.Юності. За результатами проведених досліджень вміст оксиду вуглецю, диоксиду азоту, сірчистого ангідриду не перевищували гранично-допустимі концентрації. Радіаційний фон на території міста Вінниці знаходиться в межах допустимих значень.

З метою попередження загострення серцево -судиних, легеневих та інших хронічних захворювань, хвороб шкіри та алергічних захворювань слід приділяти увагу профілактичним заходам, а саме:

- намагатись обмежити перебування на відкритому повітрі людям похилого віку, вагітним жінкам та дітям;

- слід тримати вікна зачиненими вночі та рано- вранці, тому що в повітрі в цей час знаходиться максимальна кількість смогу;

- проводити вологе прибирання в житлових будинках та на робочих місцях;

- збільшити кількість споживання рідини до 2-3 літрів в день для дорослих та вживати молочно-кислі напої;

- при посиленні запаху диму рекомендується одягати захисні маски, які потрібно періодично зволожувати.

Беручи до уваги, що ситуація в місті Вінниці керована та не виявлено перевищення вмісту шкідливих речовин в атмосферному повітрі, припиняти роботу в навчальних та дитячих дошкільних закладах міста є недоцільним.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ужгородські вогнеборці ...
Наступна новина: Волинська область: за добу ...

КОМЕНТАРІ