Громадськість Вінниччини внесла свої пропозиції до реформи місцевого самоврядування. (+фото)

Громадськість Вінниччини внесла свої пропозиції до реформи місцевого самоврядування. (+фото)

05.09.15 08:08 0 630
3 вересня громадська організація «Вільна громада» провела засідання «Круглого столу» на тему «Проведення реформ – невід'ємна складова розбудови громадянського суспільства». У засіданні взяли участь представники політичних партій та громадських організацій області.

Учасники «круглого столу» обговорили роль інститутів громадянського суспільства в проведенні реформ в Україні: реформа місцевого самоврядування, децентралізація влади, добровільне об'єднання територіальних громад. Також торкнулись забезпечення прозорості, відповідальності та підзвітності органів місцевого самоврядування в проведенні децентралізації влади в Україні.

Обговорення питань, винесених на «круглий стіл» викликало серйозну дискусію і великий інтерес серед учасників. Особливо актуальними виявились питання про повноваження об'єднаних територіальних громад, формування місцевого бюджету, надання адміністративних послуг, якості медичного обслуговування, роботи навчальних закладів, комунальних послуг та соціального захисту.

Більшість виступаючих наголосили, що децентралізація влади можлива тільки за умови забезпечення підконтрольності та підзвітності органів місцевого самоврядування перед громадянами. Учасники «круглого столу» напрацювали власні пропозиції для органів влади.







Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: В Луцьку штрафні санкції не ...

КОМЕНТАРІ