В Житомирській області пожежі в екосистемах спільна справа

В Житомирській області пожежі в екосистемах спільна справа

05.09.15 08:05 0 590
За дорученням губернатора 2 вересня перший заступник голови житомирської облдержадміністрації Геннадій Дмитренко спільно з представниками Управління ДСНС України у Житомирській області, санітарно-епідеміологічної служби, лісових господарств виїхали на Житомирський загальновійськовий полігон Високомобільних десантних військ з метою перевірки пожежної ситуації та причин задимленості обласного центру. За результатами перевірки, 3 вересня, під головуванням голови облдержадміністрації Сергія Мошковського було проведено позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо додаткових заходів протидії пожежам у лісовому фонді, на торфовищах, сільгоспугіддях області.

У роботі комісії також взяли участь голови РДА північних районів області та інших відповідних органів.

У зв’язку з утриманням протягом тривалого часу сухої та спекотної погоди, встановилася надзвичайно висока пожежна небезпека. Останні два дні спостерігається щільна задимленість на території м. Житомира, особливо в ранішні часи доби.

За інформацією заступника начальника управлянні ДСНС України у Житомирській області Олега Держанівського, задимленість у Житомирі є наслідком загорання окремих ділянок на території 37 загальновійськового полігону в ході проведення навчальних стрільб. Також на задимленість впливають пожежі перш за всена території Житомирського району, а також у Коростенському, Лугинському, Олевському, Овруцькому, Новоград-Волинському та Романівському районах.

Щоденно у стані постійної готовності перебуває близько 230 чоловік особового складу ДСНС та 60 одиниць техніки.

До реагування на пожежі в екосистемах залучаються лісогосподарські підприємства, де створено 38 лісових пожежних станцій, на озброєнні яких знаходиться 90 одиниць пожежної техніки та 143 мотопомпи.

За результатами роботи комісії очільник області дав доручення посилити заходи щодо упередження виникнення пожеж, забезпечити оперативне реагування в разі їх виникнення та провести інформаційно-роз’яснювальну роботу з метою попередження серед населення, а також надання рекомендацій населенню щодо поведінки в умовах пожеж та задимлення.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецька область: ...
Наступна новина: Громадськість Вінниччини ...

КОМЕНТАРІ