Хмельниччина: мистецьке «вогнище» розпалила тендітна дівчина – працівник Головного управління ДСНС

Хмельниччина: мистецьке «вогнище» розпалила тендітна дівчина – працівник Головного управління ДСНС

05.09.15 16:16 0 566
Чарівні звуки скрипки та глибокі проникливі акорди роялю в поєднанні із прекрасними краєвидами, тендітними витинанками, неймовірними картинами по склу, а також мініатюрні фігурки плетених тварин, об’ємні роботи із пінопласту зустрічали гостей вернісажу, що відбувся 3-го вересня у привітному залі обласної бібліотеки для юнацтва.

Справжнє свято мистецтва, зустріч із Прекрасним організувала наша чарівна й талановита колега, Анна Скрипало, головний фахівець відділу комплектування та проходження служби організаційно-штатної роботи Управління персоналу головного управління ДСНС.

Щомісяця, відкриваючи черговий номер газети «Служба порятунку Хмельниччини», читачі милуються ілюстраціями, що прикрашають дитячу сторінку видання. А її картина “Вогнеборці мчать на допомогу”, зуміла поєднати вир емоцій та історичне минуле нашого міста, адже зображена на ній пожежна частина справді існувала колись в обласному центрі і, можливо, саме так мчали пожежники рятувати подолян від шаленства стихій. Тож недарма, цей яскравий твір став справжньою візитівкою Хмельницьких рятувальників.

Одним із улюблених жанрів Анни є портрет, тож її колеги можуть радіти не лише своїм фото, а й справжнім витворам мистецтва – своїм портретам, виконаним у різних техніках.

Творчий доробок молодої художниці складає біля 100 робіт. Вона обожнює писати натюрморти, пейзажі, створювати витинанки, не стримує свого бажання працювати в різних техніках: їй цікаві виразні можливості пастелі, акварелі, гуаші, звичайно ж олією на полотні. Анна є прихильником традицій народної творчості, фольклору. Свої творчі задуми вона реалізує через феєрію декоративно-прикладного мистецтва. Зачаровують своєю філігранністю її витинанки «Весна», «Кирило Кожум’яка», «Лисичка та Журавель», «Історія Воскресіння», «Веселі забави на нашій ялинці», «Слава на небі та Землі».

Репродукції її робіт опубліковані у каталогах Спілки художників України «Всеукраїнська Різдвяна виставка», «Світ Божий, як Великдень» та інші.

Бажання поділитися своїм багатим внутрішнім світом із людьми, подарувати їм часточку своєї щедрої душі, збагатити нас своїм теплом спонукає Анну бути постійно у русі, у пошуку нових ідей. І навіть, маючи багато нагород, грамот, подяк, дипломів, бо ж є постійним учасником Всеукраїнських та обласних виставок образотворчого мистецтва, вона не спиняється на досягнутому і відкриває все нові грані свого таланту – наразі вона захоплено працює над триптихом витинанок “Вирощую дерево життя” та “Українські день та ніч”.

В свій час Анна отримала благословення на написання в Кам’янець-Подільському соборі Св. Олександра Невського ікон «Аз я с Вами никто против Вас», «Володимирська», які несуть позитивну енергетику.

Активна у житті та творчості, Анна щедро ділиться своїми знаннями та вже чималим досвідом із дітьми – вже декілька років плекає та розвиває юні таланти. І на виставці робіт «Вогнище» поряд із творчим доробком педагога розташувались і роботи її вихованців – Анни Кострицької та Олі Бартеньєвої.

Хочеться побажати творчого росту, добрих і мудрих наставників.

З нетерпінням чекаємо на нові роботи та не сумніваємося в тому, що вони будуть чудові та вагомі.

Маємо надію, що творча стежина талановитих художниць – і педагога, і вихованців, буде щасливою і довгою.

Валентина Ларіна,

ГУДСНС у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі внаслідок ...
Наступна новина: Закарпаття: понад 5 га ...

КОМЕНТАРІ