На Хмельниччині рятувальники третю добу борються з торф’яною пожежею поблизу мікрорайону Лезневе

На Хмельниччині рятувальники третю добу борються з торф’яною пожежею поблизу мікрорайону Лезневе

05.09.15 15:20 0 595
Вже третю добу поспіль рятувальники ДСНС обласного центру цілодобово гасять пожежу торфу на лівому березі р. Південний Буг на виїзді з міста поблизу мікрорайону Лезневе.

4 вересня відбулось суттєве нарощування сил та засобів. На місці події працюють більше 50 рятувальників на 10 одиницях пожежної та спеціальної техніки. Процес гасіння ускладнюється розосередженістю вогнищ торфу, які час за часом спалахують на площі понад 12 га.

Причина пожежі – самозаймання торфу.

Гасіння такого роду пожеж потребує залучення великих людських та матеріальних ресурсів, адже торф може горіти під землею навіть без доступу повітря.

Торф'яні пожежі створюють небезпеку провалу в прогорілий грунт. Торф повільно прогорає на всю глибину, яка може досягати 6-8 і більше метрів. Навіть після ліквідації пожежі, тривалий час після вигоряння зберігається висока температура. Задушливий смог - на 90 відсотків результат горіння торфовищ, а не лісів.

Рятувальники ДСНС Хмельниччини звертаються до громадян з проханням дотримуватись правил пожежної безпеки на відкритих територіях та лісових масивах, а також берегти своє життя та життя оточуючих.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: В.Бистров: Ми ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ