На Хмельниччині рятувальники ліквідували пожежу торфу в обласному центрі

На Хмельниччині рятувальники ліквідували пожежу торфу в обласному центрі

05.09.15 09:11 0 616
3 вересня о 10:59 до хмельницьких рятувальників Державної служби з надзвичайних ситуацій надійшло повідомлення про пожежу торфу в обласному центрі на вул. Старокостянтинівське шосе.

Негайно до місця виклику прибуло два відділення 1-ї та відділення 3-ї Державних пожежно-рятувальних частин м. Хмельницький, які пожежу площею 50 кв. м локалізували об 11:20, ліквідували об 11:58.

Ймовірна причина пожежі – самозаймання торфу.

Нещасних випадків на пожежі не було.

Найчастіше причиною виникнення пожеж торф’яних покладів є людська необережність та злочинне недбальство. А успіх боротьби з такого роду загораннями залежить в першу чергу від їх своєчасного виявлення і швидкого прийняття заходів щодо їх обмеження та ліквідації. Торф’яні пожежі часто охоплюють великі площі і важко піддаються гасінню.

Постійно проводиться роз’яснювальна робота серед населення, щодо дотримання правил пожежної безпеки на відкритих територія та лісових масивах, організовуються та проводяться рейдові перевірки. Але попри всі вжиті заходи спрямовані на попередження виникнення та ліквідацію подібних пожеж, все ж більшість їх виникає через масове неконтрольоване спалення рослинного покрову та порушення вимог пожежної безпеки.

Громадяни навіть не замислюються над тим, що гасіння такого роду пожеж потребує залучення великих людських та матеріальних ресурсів.

Торф'яні пожежі створюють небезпеку провалу в прогорілий грунт (прогар) людей і техніки. Торф повільно прогорає на всю глибину, яка може досягати 6-8 і більше метрів. Вигорілі місця небезпечні проваленням будинків, машин або людей. Навіть після ліквідації пожежі, тривалий час після вигоряння зберігається висока температура. Задушливий смог - на 90 відсотків результат горіння торфовищ, а не лісів. До складу смогу входить чадний газ, дрібні зважені частинки, бензол та інші продукти горіння, що можуть призвести до погіршення здоров’я громадян.

Рятувальники ДСНС Хмельниччини звертаються до громадян з проханням дотримуватись правил пожежної безпеки на відкритих територіях та лісових масивах, а також берегти своє життя та життя оточуючих.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ