Чернівці: Урочисто стартував поетичний фестиваль Meridian Czernowitz-2015

Чернівці: Урочисто стартував поетичний фестиваль Meridian Czernowitz-2015

05.09.15 16:58 0 669
У Мармуровій залі ЧНУ відбулося офіційно стартував VІ Міжнародний поетичний фестиваль Meridian Czernowitz. На церемонію відкриття завітали учасники форуму, поціновувачі поезії, міський голова Олексій Каспрук та посол Федеративної Республіки Німеччини в Україні доктор Крістоф Вайль.

“Вдячний організаторам фестивалю за те, що вони створюють у Чернівцях таку непересічну подію, – каже Олексій Каспрук. – Мета Meridian Czernowitz — повернути Чернівці на культурну мапу Європи. На моє глибоке перекнання Чернівці ніколи з неї не зникали і не зникнуть. Бажаю всім учасникам натхнення і миру».

Цьогоріч фестиваль приймає 35 поетів із 9 країн, серед яких Німеччина Австрія, Швейцарія, Румунія, Польща, а також Росія. Під час Meridian Czernowitz учасники читатимуть свої вірші та візьмуть участь у публічних дискусіях на тему:”Культура на тлі війни і війна на тлі культури”.

3 вересня вже відбулися виступи поетів на молодіжній сцені та театральний перфоменс «Метаморфози пана К.». Фестиваль триватиме до 6 вересня за участю Юрія Андруховича, Сергія Жадана, Ірени Карпи, Петра Рихла, Ігоря Померанцева, Юрія Іздрика, Катерини Бабкіної, Олександра Бойченка та інших відомих літераторів.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Вінничині з посади ...

КОМЕНТАРІ