Чернігівська область: за добу рятувальники ліквідували 10 пожеж

Чернігівська область: за добу рятувальники ліквідували 10 пожеж

05.09.15 09:40 0 592
За минулу добу на території області рятувальники ліквідували 10 пожеж, з яких 2 у житловому секторі, 7 - сухої трави та 1 загоряння настилу в лісі.

Так, о 20:41 у Щорському районі до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про загоряння житлового будинку у с. Рогізки. Подолавши відстань у 20 км, на місце події з райцентру прибув пожежно-рятувальний підрозділ. У цей час палали стіни та дах оселі. Вогонь встиг перекинутись на господарчу споруду. Рятувальники одразу приступили до гасіння. О 21:12 вони локалізували, а о 23:55 остаточно ліквідували пожежу. Проте полум’я встигло знищити будинок та сарай. В ході розслідування причини та обставин виникнення пожежі з’ясувалося, що причиною загоряння послужив навмисний підпал. Винну особу встановлюють правоохоронні органи.

О 03:59 у м. Чернігові внаслідок випалювання сухої рослинності ледь не знищено один з житлових будинків по вул. Будьоного. Завдяки вчасному виявленню та злагодженим діям рятувальників пожежу було ліквідовано на початковій стадії її розвитку. Вогнем пошкоджено стіну будинку. Винна особа встановлюється.

У обох випадках жертв та постраждалих немає.

Інші 7 пожеж сталися на відкритій місцевості поблизу або безпосередньо у самих населених пунктах області. Внаслідок цього вигоріло 7,5 га території.

У зв’язку з цим, Управління ДСНС України у Чернігівській області звертається до населення з проханням бути вкрай обережними у поводженні з вогнем, не спалюйте суху рослинність чи сміття. Пам’ятайте, що за умов сухої погоди розпалене багаття, кинутий непогашений сірник або недопалок можуть стати причиною пожежі.

Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: На Вінниччині зустріли ...

КОМЕНТАРІ