Поради рівнянам як діяти в умовах підвищеної 
 задимленості атмосферного повітря

Поради рівнянам як діяти в умовах підвищеної задимленості атмосферного повітря

05.09.15 16:45 0 595
Шановні рівняни!

Інформуємо, за підвищеної задимленості атмосферного повітря Держсанепідслужба рекомендує приділяти особливу увагу профілактичним заходам, які обмежать надходження в організм шкідливих речовин.

Варто намагатися обмежити перебування на відкритому повітрі, зокрема рано вранці та у найспекотніший час доби, коли у повітрі знаходиться максимальна кількість смогу. Дітям і вагітним жінкам слід відмовитися від тривалих прогулянок. Необхідно тримати вікна зачиненими, особливо вночі і рано вранці. Відкриті вікна можна завішувати місця зволоженою тканиною, яку періодично змінювати.

По можливості використовуйте у побуті та на робочих місцях системи кондиціонування та очищення повітря. Варто частіше проводити вологе прибирання в житлових приміщеннях і на робочих місцях. Корисно ставити у житлових та робочих приміщеннях ємності з водою, щоб підвищити вологість повітря.

Радимо збільшити споживання рідини до 2-3 літрів на день для дорослих. Для відшкодування втрати солей та мікроелементів рекомендується пити підсолену і мінеральну лужну воду, молочно-кислі напої (знежирене молоко, молочну сироватку), соки, мінералізовані напої, киснево-білкові коктейлі.

У разі виникнення симптомів гострого захворювання або нездужання (поява ознак задишки, кашлю, безсоння) необхідно терміново звернутися до лікаря.

Уникати потрапляння під дію опадів, у випадку неможливості уникнення - за першої можливості прийняти душ.

Такі заходи допоможуть не допустити отруєння продуктами горіння, уникнути загострень серцево-судинних, легеневих та інших хронічних захворювань, зокрема і хвороб шкіри та будь-яких алергічних проявів.

Про це повідомили у Рівненській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінницька область: ...
Наступна новина: Чернівці: Урочисто ...

КОМЕНТАРІ