Рівне: обережно,діти на дорозі!

Рівне: обережно,діти на дорозі!

05.09.15 12:18 0 702
Закінчилися літні канікули і почався навчальний рік. Кожного ранку діти прямують до навчальних закладів і щоразу наражаються на небезпеку при переході проїжджої частини дороги.

Більшість ДТП з дітьми, як свідчить статистика, відбуваються зі школярами на шляху зі школи додому, бо дорогу після занять дітлахи вважають початком відпочинку. Щоб такий відпочинок не перетворювався на трагедію, мав певні межі, необхідно зустрічати та супроводжувати дитину, або суворо обмежувати час та маршрут додому: нікуди не звертати, не бавитись, не заходити.

Найчастіше через неуважність або незнання Правил дорожнього руху діти гинуть на вулицях в дорожньо-транспортних пригодах, а травми ДТП - найтяжчі. Тому, щоб попередити дорожньо-транспортні пригоди, небезпеку для здоров'я, життя, треба разом з дитиною вивчити Правила і застосовувати їх.

На жаль, часто водії та пішоходи, а особливо діти, не усвідомлюють зв'язку між своєю поведінкою, своїми вчинками на дорозі й аварійними ситуаціями, що призводять до ДТП.

Причиною ДТП стає саме поведінка: безтурботність, недисциплінованість, небажання дотримуватися Правил дорожнього руху й зневажливе до них ставлення, наслідування (усвідомлене або неусвідомлене) інших осіб, що порушують їх.

Шановні батьки, розробіть з дитиною безпечний маршрут руху додому зі школи. Наголосіть дітям про необхідність дотримання правил дорожнього руху, обов'язково перевірте засвоєні знання. I запам'ятайте, що найкращим взірцем поведінки на вулицях та автошляхах для дитини є безпосередньо приклад батьків.

Шановні водії! Для попередження виникнення дорожньо-транспортних подій необхідно дотримуватись правил дорожнього руху та пам'ятати: чим вища швидкість, тим важче зупинити автомобіль, і тим менше у вас часу, щоб виправити можливі помилки, адже діти дуже часто через неуважність і безпечність можуть раптово опинитися у вас перед автомобілем. Швидкість і дистанція автомобіля на проїжджій частині дороги - найголовніші показники для безпеки руху водія, пасажирів та пішоходів.

Пам'ятайте! Порушник Правил дорожнього руху не тільки наражає на небезпеку себе, а й ставить під загрозу життя інших людей!

Начальник управління з питань

надзвичайних ситуацій Демуров Р.Д.

Про це повідомили у Рівненській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Хмельницькій області ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ