У житомирському кінотеатрі ДАІшники демонструють маленьким пішоходам повчальні мультфільми

У житомирському кінотеатрі ДАІшники демонструють маленьким пішоходам повчальні мультфільми

06.09.15 17:01 0 675
У рамках профілактичних заходів серед школярів працівники УДАІ УМВС Житомирщини проводять тематичні бесіди та розважально-повчальні заняття з маленькими учасниками дорожнього руху у дитячому кінотеатрі ім. І.Франка.

Нині в області, як і по всій Україні, тривають профілактичні заходи «Увага! Діти на дорозі». Тож працівники житомирської Державтоінспекції активно навідуються у школи і дитячі садочки, бесідують з юними учасниками дорожнього руху, нагадуючи їм правила безпечної поведінки на дорозі.

Аби охопити профілактикою найбільшу кількість дітей в обласному центрі, ДАІшники обрали аудиторію у дитячому кінотеатрі ум. І.Франка, куди у перші вересневі дні адміністрація закладу традиційно запрошує учнів молодших класів для перегляду мультиплікаційних фільмів. Тож перед початком власне сеансів працівники ДАІ мають можливість поспілкуватися з дітьми.

3 і 4 вересня такими заходами було охоплено майже 300 юних учасників дорожнього руху, які відвідали дитячий кінотеатр. Для початку ДАІшники провели з дітлахами інтерактивні бесіди, спонукаючи їх аналізувати конкретні дорожні ситуації і засвоювати нові та вже відомі відомості. Разом з ДАІшниками вони повторили, що таке пішохідний перехід, світлофор для пішоходів, дізнались правила руху для велосипедистів. У ході бесіди діти ставили безліч питань, жодне з яких не залишилося без відповіді.

Закріпити почуте дітям допомогли тематичні мультиплікаційні ролики про правила безпечної поведінки на дорозі для маленьких учасників руху.

У необхідності такого виду профілактики переконаний і керівник обласного управління ДАІ Житомирської області Володимир Гриб:

– Безпека дітей на дорогах – це наша спільна справа, - зазначає він, - відтак, нам усім – і батькам, і педагогам, і правоохоронцям – слід об'єднати свої зусилля, аби попередити можливу біду. Про правила поведінки на дорозі слід постійно нагадувати дітлахам, підказувати, як уникнути різних ситуацій.

У подальшому до профілактичних заходів приєднається і команда юних інспекторів руху Тетерівської загальноосвітньої школи Житомирського району, яка нині вирушила на Одещину для участі у Всеукраїнському злеті ЮІР.

Прес-служба УМВС України

в Житомирській області,

за інформацією УДАІ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Угорська компанія «Evopro» ...
Наступна новина: Профессия косметолог

КОМЕНТАРІ