У Рівненській області спільними зусиллями рятувальників та місцевого населення від вогню врятовано житловий будинок та дві господарські споруди

У Рівненській області спільними зусиллями рятувальників та місцевого населення від вогню врятовано житловий будинок та дві господарські споруди

06.09.15 11:17 0 552
4 вересня об 20:18 до Служби порятунку за номером 101 надійшло повідомлення про пожежу в приватному господарстві в селі Довговоля, Володимирецького району. Горіла покрівля цегляної літньої кухні, розмірами 6х4м, крита шифером. Вогонь міг в будь-яку мить розповсюдитися на всю будівлю та перекинутися на поруч розташований житловий будинок та господарську будівлю, що знаходилися за кілька метрів кожна. За вказаною адресою негайно було направлено черговий караул 11-ої державної пожежно-рятувальної частини з райцентру. Місцеві жителі до їх прибуття намагалися власними силами загасити вогонь. По прибуттю до місця виклику пожежники провели оперативне розгортання та подали на гасіння пожежі водяний ствол. Спільними силами місцевого населення та рятувальників пожежу швидко загасили. Вогонь встиг знищити лише покрівлю літньої кухні. Крім того слід зазначити, що від пожежі було повністю врятовано житловий будинок та господарську споруду. При гасінні пожежі слід відмітити активну участь місцевого населення, яке не залишилося осторонь біди свого односельчанина та спільно з рятувальниками допомогли загасити займання, не давши вогню завдати значних матеріальних збитків. Причину виникнення пожежі та обсяги збитків наразі з’ясовуються фахівцями.

З початку року в районі зареєстровано 74 пожежі, що на 54 % більше ніж за аналогічний період минулого року (у 2014 році – 48 пожеж). Прямі збитки складають майже 1 млн. 920 тис. грн., що на 243 % більше ніж у 2014 році (558 тис. 700 грн.). В цьому році внаслідок пожеж знищено чи пошкоджено 20 житлових будинків, 47 інших будівель та споруд, 3 одиниці автотранспорту, 86 тон грубих кормів.

У зв’язку з стрімким збільшенням кількості пожеж в районі, рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій звертаються до громадян суворо дотримуватися елементарних правил пожежної безпеки та дбати про належний протипожежний стан у власних господарствах та помешканнях, щоб уберегти свою оселю та майно від вогню. Як показує досвід, більшість пожеж виникають саме через так званий «людський фактор» та недотримання правил пожежної безпеки.

Шановні громадяни! Пам’ятайте, що тільки неухильне дотримання вимог пожежної безпеки допоможе не допустити виникнення пожеж. Вогонь легковажності не пробачає!

Володимирецький РС ГУ ДСНС

України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: В Ужгороді міліціонери ...

КОМЕНТАРІ