На Вінничині 85 захворілих студентів медичного коледжу у м. Гайсин у задовільному стані вже виписані зі стаціонару

На Вінничині 85 захворілих студентів медичного коледжу у м. Гайсин у задовільному стані вже виписані зі стаціонару

08.09.15 13:25 0 723
Нагадаємо, що третього вересня 2015 року був зареєстрований спалах гострої кишкової інфекції серед студентів медичного коледжу у м. Гайсин, внаслідок якого постраждала 91 особа. Усі захворілі були госпіталізовані до Гайсинської центральної районної лікарні, де їм було встановлено попередній діагноз «Гостра кишкова інфекція. Гострий гастроентерит, ентеровірусна інфекція?».

Перебіг захворювання у більшості госпіталізованих легкого та середнього ступеню важкості, усі отримують адекватну терапію. Працівниками Держсанепідслужби області були відібрані усі необхідні матеріали для проведення лабораторних досліджень.

Так, станом на 13 00 год. сьомого вересня 2015 року 85 захворілих студентів у задовільному стані виписані із стаціонару, на лікуванні в інфекційному відділенні залишається 6 осіб.

За результатами проведених ДУ «ВОЛЦ ДСЕС України» лабораторних досліджень проб питної води, відібраної із приватного гуртожитку, вода не відповідає вимогам ДСаНПіН 2.2.4-171-2010 по мікробіологічних показниках (загальні коліформи та Е. Сoli). Проби питної води, відібраної із адміністративного корпусу Гайсинського медичного коледжу та гуртожитку №1 відповідають санітарним вимогам по мікробіологічних показниках та не відповідають по санітарно-хімічних (загальна жорсткість води).

Лабораторні дослідження питної води, змивів, харчових продуктів, матеріалу, відібраного від хворих та здорових осіб тривають.

Рішенням комісії ТЕБ та НС у м. Гайсин від 07.09.2015р. було прийнято тимчасово призупинити навчання студентів у Гайсинському медичному коледжі до 09.09.2015 року.

Ситуація знаходиться під контролем Держсанепідслужби області.

За даними головного управління Держсанепідслужби у Вінницькій області

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Выбор спортивной обуви
Наступна новина: У Тернополі завершили ...

КОМЕНТАРІ