Вінничина: при проведенні мобілізаційних заходів військові комісаріати області діють чітко в рамках чинного законодавства

Вінничина: при проведенні мобілізаційних заходів військові комісаріати області діють чітко в рамках чинного законодавства

08.09.15 15:29 0 707
На цьому наголосив військовий комісар Вінницького обласного військового комісаріату полковник Геннадій Долгашов. Він, зокрема, зазначив, що останнім часом деякі ЗМІ поширюють інформацію про те, що військові комісаріати здійснюють вибірковий призов - до війська йдуть громадяни, які є представниками робітничих та сільських верств населення, звичайні трударі, а чиновників та «місцевих олігархів» тяжко побачити на призовних пунктах.

«Запевняємо Вас у протилежному, - наголошує Геннадій Долгашов,-При проведенні мобілізаційних заходів військові комісаріати області діють чітко в рамках чинного законодавства і не надають ніяких преференцій заможним громадянам. Інша справа, що деякі так звані «багатенькі Буратіни», втративши совість, гідність та честь, намагаються любими шляхами уникнути призову, то про це мають піклуватися правоохоронні органи».

Про належне і не упереджене виконання мобілізаційних заходів свідчать факти. Із керівників та посадових осіб органів місцевої влади, місцевого самоврядування, керівників підприємств, установ, організацій різних форм власності військовими комісаріатами Вінницької області було призвано при мобілізації більше 100 чоловік, не відмовились від виконання свого громадянського обов'язку по захисту рідної України, 22 посадові особи районних державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування, із них 2 голів районних державних адміністрацій і більше 10 сільських голів.

Здійснювався призов керівників та працівників підприємств, установ і організацій різних форм власності, фермерських господарств, філій банків, працівників судів, прокуратури, медичних закладів.

Добровільно прийшли на призовні пункти директори навчальних закладів всіх рівнів акредитації, вчителі та викладачі, які звільнені від призову.

Добрим прикладом справжнього патріота та офіцера, громадянина з великої літери для своїх земляків є генеральний директор ТОВ «Подільський край» офіцер запасу Підгорняк Олександр Олександрович. До призову він проводив активну діяльність із організації волонтерської допомоги, не шкодував власних коштів на закупівлю автомобільної техніки, запчастин, продуктів харчування, всебічно підтримував наших воїнів. Молодший лейтенант Підгорняк за повісткою прибув у військовий комісаріат і захищає рідну землю у складі легендарної 95-ї окремої аеромобільної бригади.

Звертаємось до ЗМІ які своїми «жовтими» публікаціями відверто підіграють російським засобам інформаційної війни проти України, намагаються підірвати обороноздатність держави, перешкоджають діяльності Збройних Сил України, утворюють негативний імідж силовим структурам, кидають в голови та серця українців зерно сумнівів та недовіри. Сподіваємось, що компетентні органи зацікавляться та проведуть відповідну роботу за даними фактами.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ