Паліативна та хоспісна допомога дітям: перспектива розвитку медико-соціального захисту на Вінниччині (+фото)

Паліативна та хоспісна допомога дітям: перспектива розвитку медико-соціального захисту на Вінниччині (+фото)

08.09.15 12:22 0 543
7 вересня, у прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Вінницькою обласною громадською організацією «Вінницька асоціація медиків» презентовано власний проект «Паліативна та хоспісна допомога дітям Вінниччини».

Нагадаємо, що Асоціація є однією із переможців конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка у 2015 році.

Участь у презентації взяли обласний дитячий онколог та член Правління ГО «Вінницька асоціація медиків» Калінчук Олександр, представник ГО «Профілактичний реабілітаційний центр медико-соціальної допомоги «Злагода» Мирончак Людмила, голова ВОО Товариства Червоного Хреста України Глухенький Сергій, студентка ВНМУ ім М.І. Пирогова координатор марафону «Цінуй життя!» Мошенська Аліна, координатор флеш-мобу «Браслети життя» Радега Катерина.

Голова Асоціації та керівник проекту Руслана Харковенко зазначила – «Даним проектом ми прагнемо звернути увагу громадськості та влади до проблеми паліативної допомоги дітям на Вінниччині. А також об'єднати зусилля небайдужих людей для допомоги дітям, тривалість життя, яких обмежена невиліковною хворобою».

в Україні, за наявності близько 20 дорослих хоспісів та центрів паліативної допомоги, тільки починають говорити про необхідність розвитку паліативного догляду для дітей. На Вінниччині відсутні заклади, які б спеціалізувалися на наданні паліативної допомоги як дітям, так і дорослим.

Олександр Калінчук зазначив, що існують лише 2 відділення для паліативної допомоги дорослому населенню (9 ліжок в обласному Центрі «СНІДу» та в клінічній міській лікарні №3, де відбувається ремонт майбутнього відділення на 23 ліжка), водночас, для дитячого населення подібного відділення не існує. Тому на?Вінниччині є потреба в дитячому хоспісі або хоча б в паліативному відділені та виїзній службі «Хоспіс вдома»!

З метою реалізації проекту заплановано проведення комплексу заходів, що будуть присвячені Всесвітньому дню паліативної допомоги. Зокрема, обговорення даної проблематики з консультативно-дорадчими органами, з представниками органів виконавчої влади та місцевого самоврядування; інформаційна кампанія в соцмережах та ЗМІ; проведення тижня паліативної допомоги із розміщенням тематичних фотографій, конкурсних робіт студентів та робіт дітей, що проходять лікування в онкогематологічному відділенні, марафон «Цінуй життя», флеш-моб «Браслети життя», фото-звіт.

Детальніше про марафон «Цінуй життя» розповіла Мошенська Аліна, який стартуватиме в ВНМУ ім М.І. Пирогова. Мобільна бригада волонтерів-медиків проведе тематичну просвітницьку кампанію серед ВУЗів Вінниччини та естафету.









Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ