Закарпаття: чергову акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти» рятувальники влаштували на фестивалі «Гуцульська бринзя»

Закарпаття: чергову акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти» рятувальники влаштували на фестивалі «Гуцульська бринзя»

08.09.15 12:21 0 586
Не тільки поласувати гуцульською бринзою, а й дізнатися, як вберегтися від пожежі та безпечно відпочити в горах могли учасники фольклорного фестивалю-ярмарки “Гуцульська бринзя”. Він відбувся 6 вересня у місті Рахів.

Під час даного фесту вогнеборці 3-ї державної пожежно-рятувальної частини проводили із краянами та гостями Закарпаття профілактичні бесіди на протипожежну тематику, звернувши увагу на основні правила, яких варто дотримуватись під час осінньо-зимового періоду та опалювального сезону, що незабаром розпочнеться. Бійці ДСНС в черговий раз наголосили на забороні спалювання сухої трави та сміття на власних присадибних ділянках, а для наочного сприйняття роздали учасникам фестивалю листівки.

Разом із вогнеборцями до профілактичної акції долучились і рятувальники місцевого гірського пошуково-рятувального відділення. Рахівщина – туристично-рекреаційний край до якого навідуються у рік тисячі туристів, аби помилуватися Українськими Карпатами та піднятись на найвищу гору України – Говерлу. Тож, про безпеку під час відпочинку у горах розповідали учасникам фестивалю гірські рятувальники. Інформуючи громадян, вони наголошували на обов'язковій реєстрації перед виходом в гірську місцевість в оперативно-рятувальній службі, продемонстрували й спорядження, яке треба мати з собою для безпечного туристичного походу. Свої розповіді вони підкріплювали конкретними історіями з професійної діяльності.

Окрім того усі бажаючі могли ознайомитися із пожежним автомобілем та обладнанням, яке використовують у повсякденній роботі рятувальники та спорядженням відділення гірських пошуковців. Тут, звісно, найбільшими бажаючими були діти. Хто ж з малечі не мріє відчути себе хоч на хвилиночку справжнім вогнеборцем, чи мужнім підкорювачем гірських вершин. Тож численним бажаючим професіонали служби «101» дали можливість посидіти в пожежному автомобілі та приміряти бойовий одяг. Декотрі влаштов

ували справжні фотосесії на пожежно-рятувальну тематику.

«Такі пізнавальні акції проводитимуться рятувальними підрозділами по всій території області. Вони, передусім, направлені на те, аби звернути увагу громадян більш відповідально ставитися до вимог правил безпеки. Безперечно, повністю виключити можливість виникнення пожеж чи надзвичайних подій та загибелі людей на них неможливо, проте мінімізувати їх за допомогою такої профілактичної роботи можливо», - наголосив керівник закарпатських рятувальників Роман Гудак, котрий також завітав на фестиваль “Гуцульська бринзя”.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку на нараді в ...
Наступна новина: Паліативна та хоспісна ...

КОМЕНТАРІ