На Львівщині працівники міліції оголосили про підозру зловмиснику,котрий порушував права кінокомпаній та кінодистриб'ютерів

На Львівщині працівники міліції оголосили про підозру зловмиснику,котрий порушував права кінокомпаній та кінодистриб'ютерів

08.09.15 14:10 0 608
Чоловіку, котрий надавав можливість користувачам свого веб-сайту відтворювати і розповсюджувати велику кількість аудіовізуальних творів, загрожує до шести років позбавлення волі.

Працівники відділу боротьби з кіберзлочинністю ГУМВС України у Львівській області встановили, що один із веб-сайтів надає можливість своїм користувачам незаконно, без дозволу правовласника та в порушення вимог Закону України «Про авторське право і суміжні права» відтворювати і розповсюджувати велику кількість аудіовізуальних творів, у тому числі новинки кінопрокату.

Таким чином були порушені права компаній–членів MPA (Motion Pictures Association): Disney, Paramount, Twenties Centuries Fox, Universal Pictures, Sony Pictures, Warner Bros, а також українських компаній-кінодистриб'ютерів: Ukrainian Film Distribution, Кіноманія, Галеон кіно, Гемені, Вольга Україна та Каскад Україна.

«Ми встановили, що вказаний сайт адмініструє 25-річний мешканець одного з міст у Львівській області, якому повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченому ч.3 ст. 176 (порушення авторського права і суміжних прав) КК України», - розповів начальник відділу боротьби з кіберзлочинністю ГУМВС України у Львівській області підполковник міліції Олег Кріп.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від двох тисяч до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від трьох до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого та з конфіскацією та знищенням всіх примірників творів, матеріальних носіїв комп'ютерних програм, баз даних, виконань, фонограм, відеограм, програм мовлення та знарядь і матеріалів, які спеціально використовувались для їх виготовлення.

Під час проведення санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили системні блоки, ноутбук та жорсткий диск. Слідство триває, невдовзі суд обере для підозрюваного міру запобіжного заходу.

Прес-служба ГУМВС України у Львівській обюласті
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Соціально-незахищені ...

КОМЕНТАРІ