На Тернопіллі спеціалісти провели заміри щодо задимленості повітря

На Тернопіллі спеціалісти провели заміри щодо задимленості повітря

08.09.15 08:06 0 482
Внаслідок пожеж покладів торфу відбувається контроль за станом атмосферного повітря з боку спеціалістів Держсанепідслужби Тернопільської області.

Через необачне випалювання сухої трави та стерні зростає кількість

пожеж покладів торфу. Зокрема, 31 cерпня поточного року на відкритій території у селі Посухів Бережанського району виникла пожежа сухої трави та осередків торфу.

Торфовище займає площу 20 га, вогнем було охоплено близько 0,1 га. Відстань до міста Бережани — один кілометр. У зв'язку з численними зверненнями жителів Бережан щодо задимлення 1 вересня фахівцями Козівського міжрайонного управління та міжрайонного відділу обласного лабораторного центру Держсанепідслужби України проведено заміри атмосферного повітря на визначення концентрації сірчистого ангідриду, оксиду вуглецю та діоксиду азоту у чотирьох точках: в місті Бережани на вулицях Шевченка, Л.Українки, Січових Стрільців та при в'їзді у село Посухів.

«Проведені заміри не засвідчили перевищень гранично-допустимих концентрацій сірчистого ангідриду, оксиду вуглецю та діоксиду азоту. Проте спеціалістами надано рекомендації населенню щодо поведінки в умовах задимленості атмосферного повітря, — повідомляє в.о. начальника Головного управління Держсанепідслужби у Тернопільській області Євгеній Безрукий».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Вінничині у ...

КОМЕНТАРІ