Волинська область: за минулі вихідні піротехніки знешкодили 50 боєприпасів

Волинська область: за минулі вихідні піротехніки знешкодили 50 боєприпасів

08.09.15 16:18 0 589
У минулі вихідні співробітники групи піротехнічних робіт проводили роботи із виявлення та знешкодження вибухонебезпечних предметів часів Другої Світової війни на території Ковельського району Волинської області.

На прилеглих територіях поблизу села Колодяжне Ковельського району піротехніки УДСНС України у Волинській області підійняли із землі та транспортували до спеціального майданчика 47 боєприпасів, виявлених місцевим населенням, – артилерійські та реактивні снаряди різного калібру, авіаційні бомби, мінометні міни, а також ручні гранати. Небезпечні знахідки піротехніки знешкодили того ж дня, а також оглянули прилеглі території, констатувавши, що більше небезпечного «залізяччя» там немає.

Того ж дня співробітники Управління ДСНС України у Волинській області здійснили розмінування у селищі Голоби на Ковельщині та у місті Ковелі. Напередодні у приватному господарстві під час земляних робіт мешканець смт Голоби виявив ручну гранату. Чоловік не став зачіпати небезпечної знахідки, а звернувся за допомогою до спеціалістів. Відтак, піротехніки вилучили вибухонебезпечний предмет та знешкодили його на спеціальному майданчику. У місті залізничників у приватних садибах на вулицях Ярослава Мудрого та Левицького було виявлено ще два вибухонебезпечних предмети – фугасну авіаційну бомбу завважки 100 кілограмів та артилерійський снаряд калібру 152 міліметри. Обидва боєприпаси знешкоджені спеціалістами 7 вересня.

Рятувальники нагадують громадянам про суворе дотримання правил безпеки під час виявлення вибухонебезпечних предметів. Натрапивши на підозрілі предмети, за жодних обставин не можна їх зачіпати, переносити чи перекочувати. Необхідно позначити місце знахідки та негайно повідомити рятувальників за номером «101».

УДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецька область: на ...
Наступна новина: На Вінниччині проводиться ...

КОМЕНТАРІ