Чернівці: Міський голова Олексій Каспрук застосував право вето на рішення сесії щодо встановлення земельних сервітутів на три земельні ділянки

Чернівці: Міський голова Олексій Каспрук застосував право вето на рішення сесії щодо встановлення земельних сервітутів на три земельні ділянки

09.09.15 15:39 0 649
Міський голова Олексій Каспрук зупинив дію рішення міської ради VI скликання від 03.09.2015 р. №1724 «Про розгляд звернень підприємців щодо надання земельних ділянок для встановлення земельних сервітутів».

Йдеться про рішення сесії міської ради, яким встановлено земельні сервітути на три земельні ділянки на проспекті Незалежності,84-86 для будівництва та обслуговування будівель торгівлі (розміщення торгівельних павільйонів).

Із змісту зазначеного рішення сесії міської ради випливає, що земельні ділянки на проспекті Незалежності,84-86 надаються у користування для будівництва та обслуговування будівель торгівлі, що за своєю правовою природою є правом оренди земельної ділянки .

Земельним кодексом України визначено обов'язковість передачі в оренду земельних ділянок, що перебувають у комунальній власності, за результатами проведення земельних торгів.

Враховуючи те, що рішення міської ради VI скликання від 03.09.2015 р. №1724 «Про розгляд звернень підприємців щодо надання земельних ділянок для встановлення земельних сервітутів» прийняте без правових підстав та застосування конкурентних процедур набуття прав на земельні ділянки, воно не відповідає вимогам Земельного кодексу України та Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», а також частині 2 статті 19 Конституції України, міський голова зупинив його дію.

Депутати матимуть змогу повторно розглянути це питання та спробувати здолати вето міського голови на позачерговій сесії міської ради, яка скликається 17 вересня 2015 року о 10.00 годині.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Інспектора Волинської ...

КОМЕНТАРІ