Хмельницька область: на Теофіпольщині обговорювали важливі соціальні питання

Хмельницька область: на Теофіпольщині обговорювали важливі соціальні питання

09.09.15 12:03 0 611
У Бережинецькій сільській раді Теофіпольського району робочою групою на чолі з головою райдержадміністрації Юрієм Маєвським проведено виїзну розширену нараду.

Розглядались питання щодо порядку призначення громадянам житлових субсидій, Закону України «Про добровільне об'єднання територіальних громад».

Начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Наталія Лебідь проінформувала щодо спрощеного Порядку надання населенню житлових субсидій. Надала детальні роз'яснення на поставлені питання.

Активно обговорювалось питання про об'єднання сільських рад в одну територіальну громаду. Чіткі роз'яснення щодо цього надав голова райдержадміністрації Юрій Маєвський. Посадовець пояснив, що держава спрямовує всі ресурси на розвиток села і чому на сьогоднішній день так гостро стоїть питання об'єднання та децентралізації влади. Адже нічого не втрачаючи є можливість залучити інвестиції, отримати кошти на розвиток.

Доповнила його начальник відділу житлово-комунального господарства та будівництва райдержадміністрації Людмила Сапуга. Пояснила, що на території громади залишатимуться нові податки, зокрема, податок на нерухомість та транспорт, вся плата за землю, 60% податку на доходи фізичних осіб, 25% екологічного податку, 5% акцизного збору з реалізації підакцизних товарів, 100% податку на прибуток підприємств та фінансових установ комунальної власності і єдиного податку. Тільки податок на доходи фізичних осіб в новій Теофіпольській громаді складе 14634,8 тис. грн.

набір податків і зборів, які матиме об'єднана громада значно ширший, ніж у багатьох європейських країнах. Крім того, об'єднавшись, громада зможе розраховувати на додаткові кошти з Державного фонду регіонального розвитку на покращення близько 4 млн. грн. і ця сума може подвоїтись, якщо Теофіпольська громада буде створена найближчим часом.

Зараз почався процес відновлення, перезавантаження України і формування якісної системи влади. Буде певний перехідний період, але процес, який розпочався – незворотний. Адже стало очевидним: не зробивши реформу місцевого самоврядування, не провівши децентралізацію та не побудувавши ефективну систему влади, жодна реформа не матиме успіху - ні економічна, ні соціальна, ні освітянська, ні медична.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Житомирському районі ...
Наступна новина: Увага,водії! На Волині ...

КОМЕНТАРІ