Хмельниччина відкрита для співпраці з Євросоюзом

Хмельниччина відкрита для співпраці з Євросоюзом

09.09.15 15:35 0 608
7 вересня в обласній адміністрації пройшла зустріч першого заступника голови адміністрації Василя Процюка з представниками Консультативної місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки в Україні (КМЄС в Україні) на чолі з заступником Голови КМЄС в Україні паном Юг Фанту.

Під час зустрічі Василь Процюк зазначив, що на території області впроваджуються системні реформи в правоохоронній, митній та судовій сфері: з 1 грудня поточного року запрацює нова патрульна поліція м. Хмельницького (конкурс 22 особи на місце). Реалізація цього проекту дозволить посилити безпеку населення, дорожнього руху, захист стратегічних об'єктів, проведення масових заходів, упередження надзвичайних ситуацій тощо. Швидкими темпами проводиться реформування і місцевої прокуратури. На черзі – судова гілка влади. Керівництво обласної адміністрації всіляко сприяє проведенню змін та співпрацює в цьому напрямку з громадськістю.

Заступник КМЄС Юг Фанту та його колеги в своїх виступах окреслили основні цілі Місії. Це створення концептуальної основи для планування та реалізації реформ, які забезпечать безпеку та верховенство права, сприятимуть підвищенню їх легітимності і збільшать рівень суспільної довіри, враховуючи права людини і відповідно до процесу конституційних реформ; реорганізація та реструктуризація правоохоронних та безпекових служб таким чином, який би дозволив відновити контроль над ними та довіру суспільства; узгодження підтримки ЄС з одночасними реформами в інших секторах (судовій, поліцейській, митній та прокуратурі) та діями міжнародного співтовариства з надання підтримки України.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Повітря на Житомирщині в ...
Наступна новина: Чернівці: Міський голова ...

КОМЕНТАРІ