На Тернопіллі відбувся обласний етап чемпіонату з пожежно-прикладного спорту

На Тернопіллі відбувся обласний етап чемпіонату з пожежно-прикладного спорту

10.09.15 16:24 0 572
Швидкість, вправність і витримка – це головні вимоги до рятувальників, тих, хто стоїть на варті у повній бойовій готовності та за першим викликом негайно приходить на допомогу. Саме ці вміння продемонстрували суддям і глядачам учасники обласного чемпіонату з пожежно-прикладного спорту серед підрозділів пожежно-рятувальної служби Тернопільської області, який відбувся 8 вересня на тренувальній базі Управління ДСНС у Тернопільській області.

До обласного центру помірятися силами з'їхалися рятувальники з усієї Тернопільщини. Свою професійну майстерність у непростих та видовищних змаганнях демонстрували 114 спортсменів у складі 19 команд.

На відкритті спортивного свята прибуло чимало гостей, а на адресу учасників чемпіонату лунало багато теплих слів. Зокрема голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна побажав спортсменам-вогнеборцям достойно виступити на всіх етапах, а також сили, везіння, спортивної витримки та волі до перемоги. А начальник Управління ДСНС України у Тернопільській області полковник служби цивільного захисту Віктор Маслей відзначив, що чемпіонат з пожежно-прикладного спорту є справжнім іспитом на мужність та професійну зрілість, а також показником рівня підготовки, вправності та майстерності бійців пожежно-рятувальних підрозділів. В свою чергу, генерал-майор служби цивільного захисту у відставці Євген Лукавий, підкреслив, що такі змагання є не просто показовими виступами – у них представлені вправи, які повинен вміло виконувати кожен рятувальник, адже від швидкості, реакції та професійності бійців пожежно-рятувальної служби залежить людське життя.

Вогнеборці змагались у п’яти видах: подолання 100-метрової смуги з перешкодами, підйом по штурмовій і висувній драбинах у вікно четвертого поверху учбової башти, пожежна естафета та бойове розгортання.

У підсумку третю сходинку п’єдесталу зайняли бійці Гусятинського районного відділу, другими були вогнеборці з аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління, а найкращу спортивну підготовку продемонстрували Кременецькі рятувальники.

За підсумками буде сформовано збірну, яка представлятиме Тернопільську область на Всеукраїнських змаганнях з пожежно-прикладного спорту.

Переможці і призери змагань отримали від керівництва Управління ДСНС кубки, медалі, грамоти та цінні подарунки.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівці вперше ...

КОМЕНТАРІ