У Рівненській області рятувальники нагадали громадянам основні правила пожежної безпеки у побуті

У Рівненській області рятувальники нагадали громадянам основні правила пожежної безпеки у побуті

10.09.15 17:20 0 553
8 вересня рятувальники Рівненського міськрайонного управління ГУ ДСНС спільно з представниками сільської ради та працівниками соціального захисту провели комплексне пожежно-профілактичне відпрацювання житлового сектору сіл Порозове та Тайкури Рівненського району.

В першу чергу учасники рейдової групи здійснили подвірні обходи обійсть, де проживають соціально незахищені верстви населення - одинокі, перестарілі люди, багатодітні родини, неблагополучні сім’ї, котрі, належать до так званої «групи ризику». Адже, як свідчить статистика, саме ці категорії громадян найчастіше стають жертвами пожеж.

Фахівці ознайомили громадян з основними причинами виникнення пожеж у житловому секторі, нагадали правила пожежної безпеки у побуті та наголосили на їх дотриманні. Звернули увагу на правильність влаштування електро- та газового обладнання, надали практичні рекомендації щодо правильного влаштування пічного опалення. Навчали правилам поведінки при виникненні пожеж та надзвичайних ситуацій, безпечного поводження з вогнем у осінньо-зимовий пожежонебезпечний період, а також розповсюджували листівки та пам’ятки на протипожежну тематику. Крім того, громадянам нагадували про режим підвищеної готовності, що діє на території області та застерігали щодо обачного поводження з підозрілими та вибухонебезпечними предметами.

Щоб запобігти лиху, працівники ДСНС звертаються до всіх краян з проханням пам’ятати й дотримуватись правил пожежної безпеки. Для цього не потрібно якихось надзусиль, а варто лише стежити за справністю електропроводки, вимикачів та електророзеток, не дозволяти дітям бавитися із сірниками та запальничками, не палити в ліжку та не залишати без нагляду ввімкнутими в електромережу нагрівальні побутові прилади. Саме такі протипожежні заходи допоможуть врятувати від вогняної стихії не лише майно, але й здоров’я, а подеколи й людське життя.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Житомирщині ...

КОМЕНТАРІ