У Львівській області рятувальники навчали школярів правилам антитерористичної безпеки

У Львівській області рятувальники навчали школярів правилам антитерористичної безпеки

10.09.15 14:31 0 604
Фахівці відділу зв’язків із ЗМІ та роботи з громадськістю Головного управління ДСНС України у Львівській області продовжують навчати дітей правилам безпеки. Зараз на Львівщині триває освітня програма «Антитерор у Львівщині», в рамках якої фахівці навчають учнів правилам поведінки в умовах терористичної загрози чи при виявленні підозрілих предметів.

9 вересня рятувальники провели відповіді уроки із учнями середньої загальноосвітньої школи №22 ім. В. Стефаника та Львівського художнього ліцею при Львівській національній академії мистецтв.

Учням розповіли про реальні нещодавні випадки спрацювання вибухонебезпечних предметів на Львівщині, та про наслідки цих страшних подій. За допомогою медіа супроводу підліткам розповіли, як можуть маскувати вибухівку та які зовнішні ознаки вказують на небезпеку предмету.

Під час спільної дискусії рятувальники та школярі нагадали правила безпечної поведінки при виявленні підозрілого предмету, а також повторили телефони екстрених служб.

Окрім небезпеки сучасних вибухових пристроїв, велику загрозу створюють боєприпаси часів ІІ Світової війни. Рятувальники щодня отримують повідомлення про виявлення таких небезпечних предметів. До прикладу, на Львівщині від початку року виявлено та знешкоджено 1014 вибухонебезпечних предмети, 2540 набоїв та 42 підривника. Дітям показали навчальний фільм про класифікацію боєприпасів та правила безпечної поведінки при їх виявленні.

Підлітки також дізналися від надзвичайників про порядок дій у випадку звучання сигналу оповіщення. Де шукати схованку, які речі першої необхідності треба мати із собою та звідки брати інформацію про подальші дії – усі ці актуальні питання обговорили під час уроків.

Дітлахи подякували фахівцям ДСНС, й пообіцяли дотримуватися правил безпеки. Адже безпека суспільства формується із свідомої та безпечної поведінки кожної людини.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: На Вінничині телефонні ...

КОМЕНТАРІ