Мисливство на територіях природно-заповідного фонду Хмельницької області

Мисливство на територіях природно-заповідного фонду Хмельницької області

10.09.15 15:05 0 565
За ініціативи директора Департаменту екології та природних ресурсів Хмельницької облдержадміністрації Сергія Вавринчука відбулось засідання круглого столу щодо проблем проведення полювання (мисливства) на територіях природно-заповідного фонду Хмельниччини.

На сьогоднішній день правове регулювання деяких питань пов'язаних з діяльністю мисливських господарств потребує доопрацювання.

Згідно чинного законодавства мисливство в господарських зонах заповідників, національних природних і регіональних парків заборонене, що призводить до виникнення серйозних проблем для населення області (хижі тварини спустошують підсобні господарства та наносять шкоду) і суперечить принципам природоохоронної справи як в Україні, так і в Європі. Але, справа в тому, що територія парку «Подільські Товтри», включає в себе територію двох адміністративних районів півдня Хмельницької області: Кам'янець-Подільського і Чемеровецького та частини Городоцького району. Це найбільший в Європі національний природний парк, площею понад 261 тис. га, з яких тільки біля 4 тис. га входять до заповідної зони, зони регульованої та такої, що безпосередньо охороняється державою. В результаті повної заборони полювання в районах збільшується чисельність лисиці та складається небезпечна ситуація по сказу серед диких та домашніх тварин, здичавілих бродячих собак.

Обговоривши ситуацію, яка склалася, члени круглого столу висловили свої бачення способів вирішення ситуації. В результаті, підводячи підсумки, голова засідання Сергій Вавринчук наголосив на необхідності в найкоротший термін підготувати звернення до відповідних органів центральної влади про необхідність внесення змін до діючого законодавства, з метою врегулювання проведення мисливства на території природно-заповідних фондів, а також можливості обмеження або заборони мисливства на території НПП «Подільські Товтри».

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Закарпаття: фестиваль «Мій ...

КОМЕНТАРІ