На Хмельниччині рятувальники запобігають виникненню пожеж в екосистемах

На Хмельниччині рятувальники запобігають виникненню пожеж в екосистемах

10.09.15 16:10 0 538
Під час пожежонебезпечного періоду кількість пожеж у лісових масивах збільшується. Найголовніша причина пожеж - необережне поводження з вогнем. Невтішна статистика повідомляє, що саме люди є винуватцями більш 90% лісових пожеж, наслідки яких обходяться дуже дорого для місцевої флори, фауни та, звичайно, для лісових господарств.

Аби запобігти біді та привернути увагу громадськості до екосистем, рятувальники 3-го державного пожежно-рятувального загону спільно з представниками правоохоронних органів, лісового господарства та органів місцевого самоврядування проводять роз’яснювальну роботу серед відпочиваючих. Під час відпрацювання співробітники ДСНС провели роз'яснювальні бесіди з відпочиваючими, розповіли їм основні правила безпечного поводження в лісових масивах, вказали на виявлені порушення та вручили застережливі пам`ятки протипожежного характеру.

Не зайвим буде нагадати, що відповідно до законодавства, Правила пожежної безпеки в лісах України є обов’язковими для виконання всіма громадянами, які з будь-яких причин перебувають у лісі. А порушення вимог пожежної небезпеки в лісах тягне за собою адміністративну або кримінальну відповідальність та відшкодування винуватцями завданих збитків.

Звертаємось до громадян з проханням бути обачними та обережними, щоб відпочинок в лісі був приємним і для них, і для тих, хто прийде після. Пам'ятайте, що порушуючи правила пожежної безпеки, ви завдаєте великої шкоди, в тому числі й матеріальної. Бережіть природні багатства, не дозволяйте нищити народне надбання.

3 ДПРЗ ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: На Львівщині правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ