У Хмельницькій області вирішення питання погіршення екологічного стану довкілля Кам’янеччини

У Хмельницькій області вирішення питання погіршення екологічного стану довкілля Кам’янеччини

10.09.15 17:13 0 570
8 вересня у м. Кам'янець-Подільському під керівництвом заступника голови обласної державної адміністрації Володимира Кальніченка відбулось розширене засідання робочої групи по вивченню ситуації, що склалась внаслідок діяльності Довжоцького МПД ДП «Укрспирт».

У засіданні взяли участь: директор Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації С.Вавринчук, в.о. начальника Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області С.Савицький, заступник начальника Головного управління Держсанепідслужби у Хмельницькій області М.Габрикевич, заступник начальника Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області С.Юра, голова Кам'янець-Подільської райдержадміністрації В.Сукач, Кам'янець-Подільський міський голова М.Сімашкевич, керівник Довжоцького МПД ДП «Укрспирт» О.Сущевська, громадськість та ЗМІ.

Протягом тривалого часу на території міста Кам'янець-Подільський та його околиць стоїть їдкий, нестерпний, специфічний запах, який на думку органів місцевого самоврядування і громадськості, спричинений діяльністю Довжоцького МПД ДП «Укрспирт» та не лише впливає на погіршення екологічного стану довкілля Кам'янеччини, а й створює моральний та фізичний дискомфорт для населення та туристів міста.

Обговоривши ситуацію, що склалась внаслідок діяльності Довжоцького МПД ДП «Укрспирт» та забруднення річки Дібруха, члени робочої групи вирішили терміново провести перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства вказаним підприємством і філією «Птахофабрика «Авіс» ПАТ «Птахогосподарство «Червоний прапор» за участі усіх компетентних органів державної влади, місцевого самоврядування та громадськості, а також замовити проведення незалежного екологічного аудиту обох підприємств.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Ветерана ...

КОМЕНТАРІ