Хмельницька область: рятувальники закликають мешканців краю не спалювати суху рослинність

Хмельницька область: рятувальники закликають мешканців краю не спалювати суху рослинність

10.09.15 15:28 0 510
Попри зниження температури повітря та пройденим дощам, на території Хмельниччини продовжує палати торф. Особливо занепокоєні мешканці навколишніх населених пунктів, які розуміють, що масштабні загоряння можуть мати негативні наслідки як для навколишнього середовища, так і для них самих. Не зважаючи на це, люди продовжують спалювати сміття та суху траву на відкритих ділянках.

Рятувальники, які прибувають на місця торф’яних пожеж, нерідко констатують, що торф горить окремими осередками, а це вказує на те, що займання виникають саме через необережне поводження з вогнем мешканців краю.

Тому, з метою попередження виникнення займань торфу, 9 вересня співробітники Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області спільно з начальником Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення і охорони праці Хмельницької міської ради та працівниками засобів масової інформації провели профілактичні бесіди з мешканцями мікрорайону Лезнево, що в м. Хмельницькому. Більшість мешканців міста, які проживають на околицях, уже збирають городину та викопують картоплю, а сухе бадилля, траву, листя зачасту спалюють, не думаючи про наслідки. Тому, під час обходу особистих присадибних ділянок учасники рейдової групи суворо закликати громадян дотримуватись правил пожежної безпеки, та наголосили людям, що важливо не допустити порушення вимог пожежної безпеки на своїх полях чи земельних паях, щоб нові випадки масштабних пожеж на торф’яниках не виникали.

Шановні хмельничани! Якщо ж ви все таки помітили безупинне розповсюдження вогню – негайно повідомте до пожежно-рятувальної служби за номером 101.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині з посади ...
Наступна новина: Волинська область: ...

КОМЕНТАРІ