В Житомирській області кожен голова району посадою відповідає за своєчасний початок опалювального сезону

В Житомирській області кожен голова району посадою відповідає за своєчасний початок опалювального сезону

10.09.15 14:47 0 597
Підготовка до опалювального сезону - одне першочергових завдань, що стоїть перед владою . Через значне здорожчання природного газу, перехід на альтернативні види палива, комплексне запровадження енергоефективних технологій та заходів з енергозбереження на є стратегічним завданням.

Тому голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Машковський проводить особисті співбесіди з керівниками районів та міст обласного значення.

«Кожен голова району посадою відповідає за своєчасний початок опалювального сезону. Люди не повинні страждати від вашої несвоєчасної роботи», - наголосив Сергій Машковський.

Голова Попільнянської райдержадміністрації Роман Суботенко прозвітував, що школи, дитячі садки, лікарні та водопровідно-каналізаційне господарство району на 100% готові до роботи в осінньо-зимовий період 2015/16 року. Проте, житловий фонд до роботи готовий тільки на 80%.

У цьому році заплановано перевести на альтернативні види палива п'ять котелень загальноосвітніх навчальних закладів: в селах Андрушки, Жовтневе, Макарівка, Миролюбівка, Романівка. На ці об'єкти виготовлено проектно-кошторисну документацію.

У районі прийнята Програма підвищення енергоефективності Попільнянського району на 2015-2017 роки, заходами якої передбачено відшкодування відсоткових ставок по кредитах, що надані на термомодернізацію житла учасникам АТО, інвалідам І–ІІ групи, багатодітним сім'ям.

У минулому році у селах Щорсівка та Полісся Коростенського району фельдшерський пункт та амбулаторія були переведені з газового на альтернативне опалення. Обсяг орієнтовної економії природного газу становитиме близько 30 тис гривень. Також замінено застарілі твердопаливні котли у Сушківській дільничній лікарні на більш сучасні та енергозаощадливі.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ