За втручання прокуратури міста Луцька у власність громади обласного центру повернуто земельну ділянку вартістю 300 тисяч гривень

За втручання прокуратури міста Луцька у власність громади обласного центру повернуто земельну ділянку вартістю 300 тисяч гривень

10.09.15 17:45 0 563
Прокуратура Луцька повернула громаді міста земельну ділянку на вулиці Космонавтів біля парку 900-річчя Луцька, яку було передано у приватні руки.

Нагадаємо, у листопаді минулого року прокуратурою міста проведено перевірку з приводу порушень вимог земельного законодавства під час передачі у 2001 році у власність громадян земельних ділянок площею близько 1 га біля парку.

З'ясувалося, що попри те, що рішення виконкому Луцької міської ради про надання у власність громадянам цих земельних ділянок було визнане незаконним і скасоване Луцьким міськрайонним судом за позовом прокурора міста Луцька ще навесні 2002 року, розпорядженням Луцького міського голови у 2009 році, з посиланням на скасоване судом рішення виконкому, земельним ділянкам було присвоєно поштові номери, а їхнім "власникам" видано державні акти про право власності на земельні ділянки.

Відтак прокурор міста Луцька в інтересах держави звернувся суду визнати недійсними державні акти про право власності, скасувати їх державну реєстрацію й повернути землю у власність громади.

Нині, завдяки реагуванню прокуратури, на виконання рішення суду одна земельна ділянка вартістю 300 тисяч гривень уже зареєстрована за територіальною громадою міста.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: На Вінниччині вилучено та ...

КОМЕНТАРІ