На Вінниччині вилучено та відправлено на утилізацію 428,5 кг контрабандного м’яса (+фото)

На Вінниччині вилучено та відправлено на утилізацію 428,5 кг контрабандного м’яса (+фото)

10.09.15 17:48 0 581
9 вересня, під головування першого заступника голови облдержадміністрації Андрія Гижка, проведено засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при обласній державній адміністрації . На засіданні комісії йшлося про подальше використання м'ясної продукції , виявленої 2 вересня 2015 року працівниками Управління протидії злочинності у сфері економіки Вінниччини під час огляду потягу міжнародного сполучення № 341 - 342 «Кишинів - Москва». Так, у вагоні № 7 було виявлено м'ясну продукцію упаковану у поліетиленові згортки. М'ясопродукція перевозилась без жодних дозвільних документів, які б свідчили про походження товару його якість та безпечність.

У відповідності до матеріалів, наданих Управлінням протидії злочинності у сфері економіки УМВС України у Вінницькій області та листа від 04.09.2015 № 3/2742, з пояснення провідника вагону Вуйван Л.М., поклажу з м'ясом її попросила перевезти незнайома жінка із станції Котюжани Барського району. Вона завантажила м'ясопродукцію і мала доставити її до станції Москва.

Дану продукцію тваринного походження вилучено з обігу на відповідальне зберігання працівниками УМВС.

При контрольному зважуванні (акт від 02.09.2015) продукції загальна вага склала - 428,5 кг.

Актом огляду від 08.09.2015р. інспекторами державної ветеринарної медицини Вінницької області підтверджено факт зберігання даної продукції в морозильній камері по вул.. Молодогвардійська, 88, с. Козятин, Козятинського району.

Станом на 09.09.2015 року власника продукції не встановлено.

З метою недопущення виникнення особливо небезпечних інфекційних хвороб спільних для людей та тварин і негативного впливу неякісної та небезпечної продукції на життя та здоров'я людини, майно і довкілля, керуючись Указом Президента України № 192/2001 від 22.03.2001 р. «Про невідкладні заходи щодо забезпечення стабільної епізоотичної ситуації в Україні», ст. 36 Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів», Законом України «Про вилучення з обігу, переробку утилізацію, знищення або подальше використання небезпечної продукції», Положенням про Державну надзвичайну протиепізоотичну комісію при обласній державній адміністрації та враховуючи відсутність будь - яких документів на продукцію, комісія визнала її неякісною та небезпечною і прийняла рішення вилучити з обігу та відправити на переробку у відповідних технологічних режимах (утилізацію) на Калинівську Філію ДП «Укрветсанзавод».

















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівці: Комунальники ...

КОМЕНТАРІ