В Житомирській області нагороди до Дня фізичної культури і спорту.

В Житомирській області нагороди до Дня фізичної культури і спорту.

10.09.15 17:38 0 700
09 вересня, в облдержадміністрації відбулися урочистості з нагоди Дня фізичної культури і спорту.

Цього дня вітали спортсменів області, серед яких є чемпіони і призери світу та Європи, члени національних збірних команд, кандидати на участь в Олімпійських іграх.

«Традиційно День фізичної культури і спорту співпадає з нашим Днем міста. Дякую всім вам за наполегливу працю, яку не зважаючи на різні перешкоди, робите. Закликаю до сумлінної клопіткої праці та хочу попросити допомоги обласній адміністрації, управлінню сім'ї молоді та спорту порадами, гарними ідеями. Ми зі свого боку завжди підтримаємо», – звернувся до спортсменів заступник голови обласної державної адміністрації Лагута Ярослав.

Під час урочистостей нагороджено:

Дипломом Кабінету міністрів України лауреата премії Кабінету Міністрів України нагороджено Хомяк Катерину Вікторівну, вихованку відділення боротьби самбо дитячо-юнацької спортивної школи №2 Житомирської міської ради, чемпіонку світу з боротьби самбо серед кадетів, срібну призерку чемпіонату Європи серед молоді.

Почесною грамотою Житомирської обласної державної адміністрації нагороджено Лавренчук Тетяну Вікторівну, срібну призерку І Європейських ігор з вільної боротьби.

З нагоди Дня фізичної культури і спорту від депутатського корпусу Почесною грамотою Житомирської обласної ради за сумлінну працю, значний особистий внесок у розвиток фізкультурно-спортивно руху в області та з нагоди дня фізичної культури і спорту нагороди отримали:

Мельник Сергій Миколайович – заслужений працівник фізичної культури і спорту України, тренер викладач з боротьби вільної Житомирської обласної школи вищої спортивної майстерності. Вихованка Сергія Миколайовича Лавренчук Тетяна у 2015 році здобула срібну нагороду на І Європейських іграх у Баку.

Черкас Андрій Володимирович – тренер викладач обласної школи вищої спортивної майстерності з хокею на траві. Вихованці Андрія Володимировича у складі збірної команди України посіли перше місце на чемпіонаті Європи серед юнаків до 18 років

Ігор Віталійович Лонський – тренер викладач з легкої атлетики дитячо-юнацької спортивної школи «Динамовець». Вихованці Ігоря Віталійовича Мазур Владислав, Баранніков Олександр та Нікітін Дмитро неодноразові призери чемпіонатів світу та Європи зі стрибків у висоту.

Почесною грамотою Житомирської обласної ради з нагоди 75-річчя від дня народження нагороджено Денисова Миколу Івановича – заслуженого тренера України, старшого тренера-викладача Житомирської спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з легкої атлетики. Вихованці Миколи Івановича неодноразові призери чемпіонатів СРСР та України, чемпіонатів світу та Європи. Інна Євсєєва, учениця Миколи Івановича, учасниця Олімпійських ігор в Сеулі та Барселоні.

За сумлінну працю, вагомий внесок у розвиток фізкультурного руху та з нагоди Дня фізичної культури і спорту нагороди отримали:

Голуб Вадим Юрійович – заступник директора з навчально тренувальної роботи дитячо-юнацької спортивної школи №2 Житомирської міської ради. Старший тренер викладач відділення боротьби самбо. Тренер чемпіонки світу та призерки чемпіонату Європи з боротьби самбо Хом'як Катерини.

Чернов Андрій Іванович – тренер викладач з легкої атлетики спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи з легкої атлетики. Вихованці Андрія Івановича неодноразові призери Всеукраїнських та міжнародних змагань.

Лариса Валеріївна Мохорт – заступник директора з навчально-виховної роботи, тренер-викладач зі спортивної аеробіки ДЮСШ «Авангард». Лариса Валеріївна виховала цілу плеяду талановитих спортсменів, переможців та призерів змагань усіх рівнів;

Тренер-викладач з волейболу дитячо-юнацької спортивної школи №2 Житомирської міської ради Кравченко Вадим Семенович. Збірна команда області під керівництвом Вадима Семеновича посіла ІІІ місце у відкритому чемпіонаті України з волейболу серед школярів.

Заслужений працівник фізичної культури і спорту, Заслужений тренер України з баскетболу Демб Георгій Дмитрович. За багаторічну плідну працю Георгій Дмитрович підготував велику кількість спортсменів високого класу.

Михальченко Олександр Васильович – тренер-викладач спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з легкої атлетики. Вихованці Олександра Васильовича неодноразові призери Всеукраїнських та міжнародних змагань

Кухарський Олександр Станіславович – головний спеціаліст обласної організації Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос». Дослідник історії спорту на Житомирщині.

Ахметов Рустам Фагимович – професор, завідувач кафедри теорії і методики фізичного виховання, майстер спорту міжнародного класу з легкої атлетики, заслужений працівник фізичної культури і спорту України, фіналіст ХХ Олімпійських ігор у Мюнхені.

Подяку висловлено директору благодійної організації «Благодійний фонд «Центр утеплення» Опанасюку Юрію Анатолійовичу. Завдяки підтримці Юрія Анатолійовича спортсменки нашої області Шевчук Анастасія та Сокловська Аліна у складі збірної команди України взяли участь у чемпіонатах Європи з боротьби самбо, де посіли призові місця.

Нагороди Національного Олімпійського комітету України за внесок у розвиток Олімпійського руху та з нагоди Дня фізичної культури і спорту отримали:

Денисов Микола Іванович – заслужений тренер України.

Зорнік Володимир Романович – заслужений тренер України, тренер викладач обласної школи вищої спортивної майстерності з легкої атлетики. Володимир Романович підготував цілий ряд чемпіонів світу та Європи. Шаталова Марія та Олішевська Юлія у складі збірної команди України брали участь у чемпіонаті світу з легкої атлетики 2015 року в м. Пекін.

Цирюк Володимир Якимович – ветеран фізкультурно-спортивного руху, чемпіон СРСР з автоспорту, неодноразовий чемпіон України, герої соціалістичної праці. Володимир Якимович святкує у нинішньому році 85-річницю від дня народження. Щиро вітаємо.

За значний особистий внесок у розвиток і пропаганду Олімпійського руху в області грамотами Житомирського обласного відділення Національного Олімпійського комітету нагороджено:

Василь Васильович Ніколаєв – тренер-викладач з веслування на байдарках і каное. Вихованець Василя Васильовича Цуркан Віталій брав участь у І Європейських іграх з веслування на байдарках і каное;

Кирилович Наталія Миколаївна – заслужений тренер України, тренер викладач з триатлону. Підготувала учасницю Європейських ігор з триатлону Олекснадру Степаненко;

Чернов Віктор Іванович – тренер-викладач з легкої атлетики. Вихованці Віктора Івановича Неодноразові переможці та призери Всеукраїнських та міжнародних змагань;

Олег Володимирович Сікорський – тренер-викладач з боксу. В даний час у складі збірної команди України вихованець Олега Володимировича Вітомський Денис бере участь у чемпіонаті світу з боксу серед юніорів у м. Санкт-Петербург (Росія).

Вперше виконали норматив «Майстра спорту України»:

Посвідчення майстра спорту України міжнародного класу з легкої атлетики отримує Яковчук Галина - вихованка спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з легкої атлетики. Тренер Чернов Андрій Іванович.

Шевчук Анастасія – майстер спорту України з боротьби самбо, вихованка дитячо-юнацької спортивної школи «Динамовець» фізкультуро-спортивного товариства «Динамо». Тренер - Дмитренко Сергій Григорович.

Сухотська Юлія - майстер спорту України з легкої атлетики, вихованка спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з легкої атлетики. Тренер - Лєдньова Алла Євгенівна.

В урочистій обстановці вручили посвідчення заслуженого тренера України з легкої атлетики Гаврилюку Олександру Васильовичу, тренеру-викладачу дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з легкої атлетики. Вихованка Олександра Васильовича, Коваленко Людмила учасниця Олімпійських ігор у Лондоні.

Подяками Міністерства молоді та спорту України, Всеукраїнського центру фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» за творчу ініціативу, ефективну діяльність та вагомий внесок у сфері фізичної культури та масового спорту в Україні нагороджено:

- начальника управління сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації Світлану Миколаївну Гресь;

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничина: Андрій Гижко ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ