В Житомирській області розповіли як одержати учаснику АТО земельну ділянку сільськогосподарського призначення

В Житомирській області розповіли як одержати учаснику АТО земельну ділянку сільськогосподарського призначення

10.09.15 14:22 0 561
Військовослужбовці-учасники АТО, які хочуть одержати у власність земельну ділянку із земель сільськогосподарського призначення державної власності (поза межами населених пунктів, для ведення особистого селянського господарства, ведення садівництва) можуть подати до Головного управління Держгеокадастру в Житомирській області клопотання.

Ділянка надається у межах норм безоплатної приватизації.

У клопотанні потрібно зазначити: цільове призначення земельної ділянки та її орієнтовні розміри.

До клопотання додати:

графічні матеріали, на яких зазначено бажане місце розташування земельної ділянки,

погодження землекористувача (у разі вилучення земельної ділянки, що перебуває у користуванні інших осіб).

В той же час, необхідно пам'ятати про положення статті 12 Закону України “Про статус ветеранів війни”, де визначено, що учасникам бойових дій надаються пільги, в тому числі, першочергове відведення земельних ділянок для садівництва і городництва.

А тому, під час подачі клопотання Головному управлінню необхідно повідомляти про наявність відповідного статусу для забезпечення можливості першочергового задоволення військовослужбовців-учасників АТО.

Під час звернення до Головного управління військовослужбовцям-учасникам АТО необхідно також зважати на вимоги ч. 4 ст. 116 Земельного кодексу України, а саме: передача земельних ділянок безоплатно у власність громадян у межах норм, визначених цим Кодексом, провадиться один раз по кожному виду використання.

Підставою для відмови, як повідомляє Головне управління Держгеокадастру у Житомирській області, у наданні дозволу військовослужбовцю-учаснику АТО може бути лише невідповідність місця розташування об'єкта вимогам законів, прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, генеральних планів населених пунктів та іншої містобудівної документації, схем землеустрою і техніко-економічних обґрунтувань використання та охорони земель адміністративно-територіальних одиниць, проектів землеустрою щодо впорядкування територій населених пунктів, затверджених у встановленому законом порядку.

Довідково:

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Буковині міліціонери ...
Наступна новина: На Хмельниччині під час ...

КОМЕНТАРІ